STRAVIČNE KLETVE EPISKOPA NIKANORA Roditelje Ane Brnabić nazvao „koljačima srpskog naroda“, pozvao na ORUŽANI NAPAD NA GEJEVE

Na internetu je osvanula skandalozna javna beseda episkopa banatskog Nikanora koji u njoj proklinje premijerku Srbije Anu Brnabić, njene roditelje naziva koljačima i poziva na oružano nasilje protiv pripadnika LGBT populacije.

Episkop Nikanor je tokom besede praktično govorio o predstojećem Europrajdu koji će se u septembru održati u Beogradu. Deo obraćanja posvetio je premijerki Brnabić koju nije eksplicitno imenovao, ali je sasvim jasno na koga je mislio.

– Ako (njeno) ime izgovorim, onda ne mogu ime božije izgovarati. Dozvolila je da njezin rođeni brat bude otac njenog sina! Hoćemo li to, tu prihvatiti, a vi znate o kome ja govorim to. Nit je naše vere, nit je našega porekla, nego neprijatelj! Njezini deovi i roditelji su bili koljači srpskoga naroda! I ona danas da nam propoveda, da nema ni oca, ni majke, nema dece… Čija su to deca? – izgovorio je Nikanor, prenosi Blic.

Nikanor je zatim otvoreno pozvao na oružani obračun sa LGBT populacijom na predstojećem Europrajdu.

– Ustaćemo svi protiv toga. Ja prvi ovog momenta ustajem, već sam ustao! Ustajem i kunem! Prokleću sve one koji budu učestvovali u tako nečemu. Ja toliko mogu, da imam oružje, i to bi upotrebio, i tu silu bi upotrebio, samo da ga imam, ali ga nemam – rekao je Nikanor, dodavši da mu sada oružje „verovatno neće dati, kada čuju da bi izašao sa oružjem, a izašao bi“.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare