Završeno saslušanje policajca i njegove supruge radnice BIA zbog šverca kokaina: Tužilaštvo traži pritvor

U Tužilaštvu za organizovani kriminal završeno je saslušanje pripadnika MUP-a Srbije Daniela J. i njegove supruge Dušice J. službenice BIA, koji se sumnjiče za krijumčarenje kokaina i transport novca iz EU ka Srbiji i Crnoj Gori.

Prema saznajima Telegrafa, predložen je pritvor na osnovu tačke 1 i 3 ZKP za okrivljene: Milivoja K., Dušicu J., Miodraga P.  i Milana K., a na osnovu tačaka 1, 2 i 3 ZKP prema okrivljenom Danielu Jovanoviću.

Pripadnici Sektora unutrašnje kontrole MUP Srbije, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i Bezbednosno-informativnom agencijom uhapsili prekjuče su uhapsili policijskog službenika Uprave kriminalističke policije, Daniel J. (41), njegovu suprugu službenik BIA Dušica J. (39), bivšeg policajaca Milivoja K. (44) i Ž. F.(34) iz Aranđelovca zbog sumnje da su krijumčarili velike količine kokaina prekookeanskim brodovima iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije.

Prema operativnim saznanjima policije, novac stečen prodajom kokaina transportovali iz EU u Srbiju i Crnu Goru. Oni se, navodno, terete i da su su za novac odavali poverljive podatke ljudima bliskim Zviceru i Veljku Belivuku.

– Od svake ture keša uzimali su proviziju u iznosu od 1,5 procenata ukupne sume. Obično su prenosili između 1,5 i dva miliona evra. Očekuju se nova hapšena u ovom slučaju jer se sumnja da ima još ljudi u lancu sa kojima su sarađivali- kaže naš sagovornik blizak istrazi.

Sumnje se da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, pranje novca. Supružnicima Danielu i Dušici na teret se s

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare