Raspisana međunarodna poternica za Duškom Šarićem : SUMNJA SE DA JE DEO KRIMINALNE GRUPE BRATA DARKA

Za Duškom Šarićem je raspisana međunarodna Interpolova poternica zbog sumnje da je pripadnk organizovane kriminalne grupe svog rođenog brata Darka Šarića, koji se nalazi u pritvoru, rečeno je večeras Tanjugu u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Predlog za raspisivanje poternice je iznelo Tužilaštvo za organizovani kriminal, a Specijalni sud je doneo naredbu, nakon čega je Interpol Srbije raspisao poternicu.

Tužilac za organizovani kriminal doneo je 19. jula naredbu o proširenju istrage protiv organizovane kriminalne grupe Darka Šarića, kojom je obuhvaćen i njegov brat Duško, kao i Danilo Odović, Aleksandar Bošković, Danilo Stojanović i Milutin Radovanović.

Ovo je treće proširenje istrage u odnosu na ovu kriminalnu grupu.

Nakon 15. aprila, kada je doneta naredba o sprovođenju istrage, 31. maja, 22. juna i 19. jula donete su naredbe o proširenju istrage.

Kako su preneli pojedini mediji, Duško Šarić se sumnjiči da je, po naređenjima Darka Šarića, vodio računa o finansijama kriminalne grupe.

Takođe, sumnja se da je Duško Šarić preko Boškovića plaćao policajcima Stojanoviću i Radovanoviću da kriminalnoj grupi dostave informacije koje ima policija i Bezbednosno informaciona agencija o napadu na svedoka Gorana Nikolaševića i da istragu usmeravaju u pogrešnom smeru.

Duško Šarić je, kako se sumnja, kupio telefone, platio instaliranje i održavanje aplikacije „Skaj“, kao i da je platio izgradnju i opremanje vikedica Stojanoviću i Radovanoviću na Kosmaju.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare