PAO VOĐA KRIMI-GRUPE KOJA JE ŠVERCOVALA 60 KILOGRAMA KOKAINA NA BRODU „JADRAN“ Otkrivamo kako je uhapšen Dejan Rovčanin za kojim se tragalo 3 GODINE (VIDEO)

Dejan Rovčanin koji je danas uhapšen u Banjaluci, koristio je lažni identitet i imao je falsifikovana hrvatska dokumenta, ekskluzivno saznaje Srpskainfo.

Njega su jutros uhapsili pripadnici Specijalne antiteroristička jedinice MUP Srpske u banjalučkom naselju Starčevica. U toku su pretresi stana koji je koristio.

Izvor Srpskainfo kaže da su inspektori nedavno došli do informacija da se on krije na području Banjaluke i pokrenuta je istraga, kako bi ga locirali. Nakon što je lociran, jutros je pokrenuta akcija hapšenja. Nakon kriminalističke obrade on će biti predat u Sudu BiH jer je za njim raspisana Interpolova potjernica – rekao je izvor Srpskainfo.

Rovčanin je označen kao vođa kriminalne grupe koja se bavila međunarodnim švercom kokaina i heroina.

On je bio vođa grupe koja je planirala da školskim brodom “Jadran” u Tursku prošvercuje 56 kilograma kokaina, koji je trebalo da bude “plaćen” istom ili većom količinom heroina.

Te planove 19. aprila 2019. godine osujetili su crnogorski istražitelji kada su pretresli brod “Jadran” i pronašli 56 kilograma kokaina, čija vrednost prelazi više od pet miliona evra, dva pištolja i 56 komada municije.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare