Šarićev policajac Danilo Stojanović izručen Srbiji iz Crne Gore

Danilo Stojanović (44), policijski službenik koji se tereti da je bio deo grupe Darka Šarića, izručen je Srbiji iz Crne Gore, prenosi Telegraf.

Podsetimo, Danilo Stojanović, policajac koji je pobegao iz Srbije nekoliko sati pre nego što je uhapšen Darko Šarić, ušao je u Crnu Goru 14. aprila, saopšteno je iz Uprave policije susedne zemlje. Potom je ponovo uspeo da umakne policiji i to tako što je peške pobegao u Albaniju.

Iz policije je tada rečeno da je na graničnom prelazu Grnčar, na izlazu iz Crne Gore, granična policija vršila kontrolu vozila crnogorskih registarskih oznaka kojim je upravljao V. R. (43), a u kom se kao suvozač nalazio Stojanović, koji je imao dokumenta Srbije.

Inače, Danilo Stojanović i Milutin Radovanović pobegli su iz Srbije dva sata pre nego što su kolege upale u njihove stanove da ih uhapse zbog sumnje da su deo kriminalnog klana Darka Šarića.

Njih dvojica su se našli u centru medijske pažnje u februaru. Tada su uhapšeni zbog sumnje da su na Cvetnom trgu u centru Beogada napali i prebili kolegu, načelnika u Interpolu M. V. nakon čega je protiv njih pokrenut postupak u Prvom osnovnom tužilaštvu.

Navedeno izručenje izvršeno je u skladu sa rešenjem Ministarstva pravde, a na osnovu Ugovora između Crne Gore i Republike Srbije o izručenju, s obzirom na to da su ovim Ugovorom propisani uslovi za izručenje sopstvenih državljana.

Danilo Stojanović  je predat od strane službenika Uprave policije policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije na graničnom prelazu Dobrakovo.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare