OTKRIVENE NOVE INFORMACIJE O KLINICI NA KOJOJ JE MILANU SLOMLJEN VRAT: Balans medika radila bez licence

Balans medika gde je posle tretmana kod kiropraktičara Milan Đurić ostao nepokretan, a kasnije preminuo, nije imala licencu Ministarstva zdravlja.

Naime, Centar za alternativnu medicinu „Balans medika“ radio je bez licence, a zdravstvena inspekcija resornog ministarstva ne može da izvrši kontrolu jer je onemugućen ulaz u prostoriju privatne klinike, javlja Blic.

Ministarstvo zdravlja apeluje na sve da pre nego što odu kod nekog privatnika najpre provere da li su registrovane i da li imaju potrebnu licencu.

Milan Đurić je preminuo nakon tri meseca provedenih u komi pošto mu je kiropraktičar na klinici „Balans medika“ slomio vratni pršljen tokom tretmana.

Đurić je 24. marta ove godine je otišao u „Balans mediku“ da mu nameštaju pršljen „atlas“, ali je već u 16.40 sati iz te privatne klinike kolima Hitne pomoći prebačen na Institut za ortopediju na Banjici.

Odmah po hitnom prijemu smešten je u jedinicu intenzivne nege ovog instituta. Lekari su mogli samo da konstatuju prelom kičme, usled koje je čovek i ostao nepokretan a takav je stigao u Institut. Uveden je u veštačku komu, preminuo je u subotu 9. jula na Institutu za ortopediju. Više javno tužilaštvo u Beogradu je dalo nalog da se obavi obdukcija.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare