DANAS POČINJE SUĐENJE KLANU BELIVUK: Kako odbrana Velje Nevolje planira da OBORI KRUNSKI DOKAZ TUŽILAŠTVA: Mogu li slike i poruke koje potvrđuju NAJGORA ZVERSTVA da učine ništavnim na sudu?

Odbrana ozloglašenog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića pokušaće da na današnjem nastavku pripremnog ročišta obore glavni dokaz Tužilaštva za organizovani kriminal – poruke sa Skaj aplikacije koje su članovi među sobom razmenjivali, a u kojima su planirali brutalne likvidacije, ali i jedni drugima slali fotografije žrtava koje su ubili, piše Blic.

Na jučerašnjem pripremnom ročištu konačno se završilo sa čitanjem optužnice. Danas će u u 14.30 sati najavljeno da odbrana klana iznese svoje uvodne reči, ali i da se okrivljeni kratko izjasne o krivici. Prema informacijama do kojih smo došli advokati koji zastupaju vođe, ali i pripadnike ove grupe, danas će pokušati da obore najvažniiji dokaz tužilaštva, a koji nesumnjivo ukazuje na to da su pripadnici ove grupe činili zverska ubistva.

Poruke sa Skaj aplikacije koje su Veljko Belivuk, Marko Miljković i njihovi najbliži saradnici razmenjivali direktno ih povezuju sa ubistvima, međutim današnji adut odbrane biće da su oni pribavljeni na nezakonit način, te će tražiti da se oni izuzmu iz predmeta.

– Ukazaćemo na sve greške koje će ovaj dokaz oboriti, a koje su učinili Francuzi kada su ih pribavili. Oni ništa zakonito nisu uradili po međunarodnom pravu, a posle ni po našem Zakonu o krivičnom postupku. Postoji pet ključnih činjenica za obaranje tog dokaza, koje će pokazati da je isti nezakonit – kaže za „Blic“ branilac ove kriminalne grupe, advokat Nikola Ristović, koji dodaje da je sud u Belgiji proglasio nezakonitim dokaze koji su preuzeti sa „enchochata“, servera koji je sličan onom koji ima Skaj.

Podsetimo, u porukama sa Skaj aplikacije, koje je Tužilaštvo za organizovani kriminal dobilo zahvaljujući međunarodnoj pravnoj pomoći od strane Francuske, prikupljeno je na stotine poruka koje su kriminalni klan stavile iza rešetaka. Poruke koje su razmenjivali otkrile su istražnim organima da je ovaj ozloglašeni klan ubio čak sedam mladića u Srbiji, ali i da je činio zločine u Crnoj Gori.

Dostavljene su i fotografije izmasakriranih žrtava, njihovih poslednjih trenutaka života, ali i dopisivanja u kojima su planirali i dogovarali likvidacije.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare