POSKUPELO GORIVO: Ovo su nove cene! Evo koliko ćemo narednih 7 dana plaćati benzin i dizel

Objavljene su nove cene goriva. Evrodizel će se od danas od 15 časova prodavati po ceni od najviše 218 dinara za litar, a motorni benzin evropremijum BMB 95 za najviše 205 dinara za litar, piše Kurir.

Prethodno je evrodizel koštao najviše 212 dinara po litru, a benzin 201 dinar.

Za prethodna tri meseca, litar dizela na srpskim pumpama poskupeo je više od 20 dinara, a litar benzina za 17 dinara. Tačnije, 11. marta litar evrodizela je koštao 188 dinara, a benzina 176 dinara.

Vlada Srbije je na jučerašnjoj sednici donela Uredbu o izmeni Uredbe o ograničenju cena derivata nafte koja će važiti do 31. jula. Dakle, Ministarstvo trgovine će i u narednih mesec dana svakog petka u 15 časova objavljivati nove cene evrodizela i benzina.

Cena nafte pada

Barel nafte „brent“ pojeftinio je za 43 centa i sada košta 108,6 dolara, a barel u SAD za isporuke u avgustu prodaje se za 105,16 dolara nakon pojeftinjenja za 60 centi.

Obe cene juče su pale za oko tri odsto.

Analitičari navode da na pojeftinjenje utiču neizvesnost u vezi sa politikom grupe OPEK plus, strah da će američke Federalne rezerve sprovesti agresivno povećanje kamatne stope i da će nastupiti recesija u SAD.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare