VUČIĆ Albanci uz podršku Nemačke i Velike Britanije doneli 2 odluke da proteraju Srbe sa KiM NIŠTA VIŠE NEĆE BITI ISTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se javnosti nakon sastanka sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom koji se nalazi u trodnevnoj poseti Srbiji.

– Od danas imamo potpunu promenu situacije na Zapadnom Balkanu, u našoj zemlji i na KiM. Imali smo dogovor da se obratimo zajedno, ali sam ga obavestio da ću da kažem istinu. Šta se to danas dogodilo i šta nam govori u kom smeru se stvari odvijaju. Albansko rukovodstvo je dobilo podršku od Velike Britanije i Nemačke iostalih zemalja Kvinte. Doneli su dve odluke sa ciljem da se proteraju Srbi sa KiM – rekao je Vučić.

Predsednik je naglasio da godinama trpimo laži Zapada.

– Imali smo Briselski sporazum. Mi smo ispunili sve, a oni ništa. Rešili su onda da nas malteritiraju sa taksama pa su upadali na sever sa specijalnim jedinicama iako nisu imali prava . Onda su počeli da pričaju o reciprocitetu – rekao je Vučić, piše Kurir.

Razgovor Vučića i Lajčaka, podsetimo, odvijao se u svetlu skandalozne odluke privremenih institucija u Prištini da zabrane srpske lične karte i nakon 30. septembra ukinu važenje registarskih oznaka sa imenima srpskih gradova uz najavu da će nakon tog roka ta vozila biti oduzimana.

Priština je tu odluku saopštila nakon sastanka Lajčaka sa premijerom lažne države Kosova Aljbinom Kurtijem koji je u Beograd došao sa KiM.

Lajčak će se tokom posete Beogradu sastati i sa predsednikom Skupštine Srbije Ivicom Dačićem i sa liderima parlamentarne opozicije i predstavnicima međunarodne zajednice u Srbiji.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare