KURTI ZAPRETIO RATOM PROTIV SRBA NA KOSMETU: Vučić se večeras obraća zbog novih ucena

Najnovijim jednostranim odlukama institucija u Prištini u vezi sa srpskim registarskim oznakama i ličnim kartama, Aljbin Kurti je najotvorrnije zapretio ratom protiv Srba na Kosovu i Metohiji, kaže u saopštenju direktora Kancelarije za KiM Petar Petković.

Odluka institucija u Prištini da zabrane srpske lične karte i nakon 30. septembra ukinu važenje registarskih oznaka sa imenima srpskih gradova „KM“, „GL“, „PR“, „UR“ i drugima, uz najavu da će nakon tog roka ta vozila biti oduzimana, predstavlja direktni udar na sve Srbe i južno i posebno severno od Ibra.

Nedopustivo je da na ovakvu pretnju sukobom i odmazdom predstavnici međunarodne zajednice ćute i prave se nevešti, dok Aljbin Kurti priprema početak velikog sukoba i napad na Srbe kraj septembra. Svojim ćutanjem, postaju ditektni saučesnici nove destabilizacije prilika na terenu u režiji Aljbina Kurtija, izazvane novom jednostranom odlikom vlasti u Prištini.

Srbi sa Kosova i Metohije neće dozvoliti da budu proganjani, ubijani i da im se oduzima legitimno stečena imovina i to dobro treba da znaju svi i u Prištini i Briselu.

Povodom novonastale situacije, predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras će se na konferenciji za štampu u 19.30 časova obratiti povodom novih zahteva međunarodne zajednice po pitanju Kosova i Metohije, piše Kurir.

Te zahteve je u Beograd doneo specijalni izaslanik EU Miroslav Lajčak.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare