HITNO ISPITATI MALOG SENTU! Tužilaštvo izdalo nalog policiji da proveri izjave Hrkalovićeve:

Više javno tužilaštvo u Beogradu je u ponedeljak 20. juna, po službenoj dužnosti naložilo Sektoru unutrašnje kontrole (SUK) MUP da prikupi informacije i obaveštenja u vezi sa postupanjem načelnika Odeljenja za borbu protiv droga UKP Beograd, Slobodana Milenkovića.

– Postupanje tužilaštva i SUK-a neophodno je radi provere navoda bivše državne sekretarke MUP-a Dijane Hrkalović datih medijima, koji sami po sebi nisu relevantni za pokretanje krivičnog postupka, ali zahtevaju odgovarajuću proveru – navodi Tužilaštvo, prenosi Republika.

Podsetimo, Dijana Hrkalović zatalasala je političku scenu u Srbiji nakon što je optužila bivšeg ministra policije Nebojšu Stefanovića da stoji iza afere „Prisluškivanje“, čija je meta bio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i da je montirao aferu „Jovanjica“.

Podsećamo, Hrkalovićeva je optužila Stefanovića i da je davao logistiku klanu Veljka Belivuka.

Sve ovo nije bio dovoljan razlog da Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrene istragu ili barem pozove na informativni razgovor nekadašnjeg prvog čoveka policije.

Umesto toga, Tužilaštvo je tajkunskim medijima dalo izjavu u kojoj se tvrdi da optužbe Hrkalovićeve iznete u medijima „nemaju snagu dokaza“.

Podsetimo, Republika je prva pisala o sumnjama da je Milenković zloupotrebio službeni položaj uklanjajući dokaze u pojedinim predmetima.

– Postoje mnoge sumnje da u mnogim akcijama kojima je rukovodio Senta nije pronađen novac. Takođe se proverava da li je s uviđaja nestajala i droga – kaže izvor Republike iz MUP.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare