Novak će biti 1. nosilac Vimbldona, iako neće biti prvi na svetu: Apsolutni je favorit

Najbolji teniser sveta Novak Đoković, narednog ponedeljka više neće biti na prvom mestu. Novak će se zaustaviti na 373 nedelja, što je svakako apsolutni rekord pošto je drugi Rodžer Federer sa 310 nedelja na prvom mestu.

Ipak, iako će Novak od ponedeljka biti treći teniser sveta, on će za najprestižniji turnir na svetu, Vimbldon, biti postavljen za prvog nosioca, piše Telegraf. Razlog za tako nešto je činjenica da i prvi i drugi teniser neće moći da nastupe na Vimbldonu.

Rus Danil Medvedev, koji će od ponedeljka preuzeti prvo mesto ne može da učestvuje zbog odluke Vimbldona da ne dozvoli takmičenje Rusima i Belorusima, a Aleksander Zverev će propustiti ovaj Grend slem zbog povrede i operacije koju je imao nakon što je pokidao ligamente u zglobu tokom polufinala Rolan Garosa sa Rafaelom Nadalom.

Vimbldon svakako ima specifičnu formulu za određivanje nosilaca, pa nekada ni renking ne mora da bude ključan, jer se bodovima na listi dodaju i bodovi osvojeni na travnatim terenima u poslednjih 12 meseci, kao i 75 % bodova iz sezone ranije.

Novak je inače i veliki favorit za titulu na Vimbldonu, gde je i šest puta osvajao pehar. Kvota na Novaka je 1,91. Drugi favorit je Alkaraz sa kvotom 7,5, dok je treći Nadal sa kvotom 8, a u krug užih favorita ulazi i prošlogodišnji finalista Mateo Beretini sa kvotom 12, kao i Feliks Ože Alijasim i Stefanos Cicipas kod kojih se kvote kreću između 10 i 15.

Vimbldon se ove godine održava od 27. juna do 10. jula.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare