STAKLOREZAC PONOVO OSUĐEN NA 30 GODINA ZBOG UBISTVA PEKARA: Ubio najboljeg druga, pa telo zatrpao kartonom i tepihom

Staklorezac Filip Gavranović (35) osuđen je juče u Višem sudu u Beogradu na 30 godina zatvora, zbog ubistva svog prijatelja, inače pekara, Nikole Ostojića (36) koje se deselo u novembru 2017. u Resavskoj ulici u Beogradu.

Sud je utvrdio da je Gavranović kriv što je u stanju smanjene uračunljivosti, ali ne bitno, iz koristoljublja lišio života Ostojića.

– Utvrđeno je da je optuženi naneo žrtvi najmanje 26 udaraca čekićem, ali i udaraca šiljkom u predelu glave i usne duplje. Ipak, olakšavajuća okolnost za Gavranovića, po proceni suda prilikom donošenja presude, bila je ta što je ranije neosuđivan – kaže sagovornik.

Tužilaštvo je tražilo maksimalnu kaznu od 40 godina, dok je odbrana tražila oslobađajuću presudu. Gavranović je inače, prethodno osuđen na 30 godina zatvora, ali je Vrhovni kasacionu sud i zato je naloženo novo suđenje.

Više javno tužilaštvo u Beogradu obratilo se saopštenjem povodom ove odluke.

– Više javno tužilaštvo u Beogradu uložiće žalbu na prvostepenu presudu kojom je danas zbog teškog ubistva iz koristoljublja izvršenog na štetu oštećenog Nikole Ostojića 3. novembra 2017. godine na 30 godina zatvora osudjen okrivljeni Filip Gavranović. Imajući u vidu sve okolnosti pod kojima je krivično delo izvršeno, tužilaštvo će žapbom tražiti da se okrivljenom izrekne kazna od 40 godina zatvora – stoji u saopštenju tužilaštva, prenosi Kurir.

Da podsetimo, policiji je 3. novembra 2017. prijavljen nestanak Ostojića, a u potragu su se uključili optuženi, kao i njegova porodica i prijatelji. Ostojićevo telo nakon tri dana je nađeno u Gavranovićevoj staklorezačkoj radnji koja se nalazi preko puta Ostojićeve pekare. Gavranović je uhapšen nakon pronalaska Nikolinog tela, a optuženog je njegova supruga prijavila jer je primetila da se čudno ponaša.

Njegov leš pronađen je, podsetimo, skriven u dnu radnje, prekriven gomilom hartije, tepiha, ramova i slika.

– Motiv zločina je koristoljublje. Gavranović je navodno zbog velikih dugova odlučio da ubije prijatelja, za koga je znao da kod sebe ima puno para. Kobnog dana sedeli su zajedno u obližnjoj poslastičarnici, gde su popili nekoliko pića.

Nakon toga Filip je pozvao Nikolu, pa su zajedno otišli u Gavranovićevu radnju. Čim su ušli, ubica je iskasapio žrtvu. Nakon toga je od mrtvog prijatelja uzeo 20.000 evra – ispričao je ranije izvor Kurira.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare