SUĐENJE BOŽIDARU STOLIĆU: Prikazana Skaj komunikacija! Tužilac tvrdi da je bivši inspektor SBPOK slao Goluboviću slike Belivuka

Na suđenju Božidaru Stoliću, bivšem inspektoru SBPOK u Specijalnom sudu u Beograd bila je prikazana Skaj komunikacija, koja je srpskom pravosuđu dostavljena putem međunarodne pravne pomoći iz Francuske.

Podsetimo, Stolić se našao na optuženičkoj klupi zbog optužbi da je zajedno sa Berancem Filipom Golubovićem bili deo kriminalne grupe veljka Belivuka, kao i da je Stolić za novac davao tajne o tome protiv koga je raspisana potragq, koje se radnje preduzimaju, ali i da posle uviđaja u kući strave u Ritopeku ima tragova krvi Gorana Veličkovića, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoje. Navodno, Berancu je posle hapšenja Belivuka 4. februara 2021. posalao poruku da se on „dobro drži i da ništa ne govori“.

Na današnjem ročištu prikazana je komunikacija preko aplikacije Skaj koju su vodili „Vuk“ i „Đenaral“, a prikazane su i fotografije Veljka Belivuka i Marka Miljkovića sačinjene u SBPOK nakon hapšenja u februaru prošle godine. Stolić i Golubović negirali su da su sačinili te fotografije, tj. da je Golubović slikao uhapšene i poslao Stoliću, prenosi Kurir.

Branislav Bogdanović, inače, branilac Stolića, rekao da je ovo istorijski trenutak sudskog pravosuđe, jer je sudija obrazložio prikazivanje Skaj komunikacije kao „Institut slučajnog nalaza“.

Tužilac je protiv Golubovića pokrenuo novu istragu i podneo optužni predlog da je, osim udruživanja, počinio i krivično delo zloupotreba službenog položaja podstrekivanjem.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare