REKAO SAM TUŽITELJKI – PITAJTE MINISTRA ZA VELJIN TELEFON! Detalji sa suđenja čije rasplet čeka Srbija – SVE GRMELO!

Dejan Milenković, bivši načelnik Službe za specijalne istražne metode, koji je optužen da je, zajedno s Dijanom Hrkalović, optuženom za trgovinu uticajem, zloupotrebio položaj tako što je otežao prikupljanje dokaza protiv Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u postupku za ubistvo Vlastimira Miloševića 2017. i učestvovao u sklanjanju 39 minuta razgovora pokojnog advokata Dragoslava Ognjanovića i ubijenog Dragoslava Miloradovića u kom su pominjali Dijanu Hrkalović, izjavio je pred Specijalnim sudom u Beogradu da je tužiteljku uputio da o slučaju Belivukovih telefona pozove tadašnjeg ministra policije Nebojšu Stefanovića, prenosi Republika.

On je objasnio da je posle hapšenja Belivuka i Miljkovića služba na čijem je čelu bio hitno obradila materijal iz oduzetih mobilnih telefona i na tri DVD dostavila sadržaj Upravi kriminalističke policije. Posle dostavljanja materijala UKP, kako je naveo, tadašnji viši tužilac u Beogradu Nataša Krivokapić poslala je dve urgencije da se materijal dostavi.

– I po prvoj urgenciji sam obavestio državnog sekretara, znam da je tadašnji direktor policije Vladimir Rebić bio obavešten o operativnoj obradi protiv Veljka Belivuka. Druga urgencija je bila usmena, obavestio sam državnog sekretara i posle nekoliko sati me pozvala Dijana Hrkalović i rekla da prenesem Nataši Krivokapić da se obrati ministru unutrašnjih poslova – rekao je iznoseći odbranu Dejan Milenković. U to vreme, podsetimo, ministar je bio Nebojša Stefanović, čije je saslušanje u svojstvu svedoka odbrana tražila na prethodnom suđenju.

Milenković je, odgovarajući na pitanja sudije, potvrdio da su pokojni advokat Ognjanović i Miloradović bili predmet obrade operativne grupa Mangusta i da je Služba za specijalne istražne metode 17. maja 2018. ambijentalno snimala u jednom lokalu u Beogradu ubijenog advokata Dragoslava Ognjanovića i, takođe pokojnog, Dragoslava Miloradovića.

– Informisani smo da se pominju dosta vulgarni, intimni sadržaji Dijane Hrkalović. Pitanje je bilo da li da se uopšte stave ti sadržaji, nikada u mojoj karijeri nisu stavljeni. Na toj matrici bilo je dosta krivično-pravnih stravi, ne znam zašto neko kaže da je to nezakonito isečeno. Prvi put sam tu matricu slušao ovde u Specijalnom sudu, o tim intimnim sadržajima sam informisan, da se radi u visokom državnom funkcioneru u smislu vulgarnog intimnog sadržaja. Čuo sam se oko toga s Dijanom Hrkalović, koja je bila i koordinator te grupe jer je bilo uvredljivo i sramno za nju, a mi se, kao služba, nismo bavili tračevima niti tuđom intimom. S tim u vezi, na molbu, poštujući praksu da se takvi materijali ne transkribuju, oni nisu stavljeni – rekao je Milenković.

Ćaskanje u sudnici

Osim Dijane Hrkalović i Milenkovića, optužnicom je obuhvaćen i Milorad Šušnjić, nekadašnji načelnik novosadske policije. Tokom iznošenja odbrane Milenkovića sudija je upozorila Hrkalovićevu i Šušnjića da ne razgovaraju na optuženičkoj klupi.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare