UDARNA VEST! Poreska uprava zatvorila prodavnicu DAJHMANA I ZLATARE CELJE zbog izdavanja starih računa! Nema zaštićenih!

Poreska uprava Ministarstva finansija nastavlja intenzivnu kontrolu primene efiskalizacije, a kako Kurir prenosi, na 15 dana zatvorili su prodajne objekte „Zlatarne Celje“ i „Dajhmana“ u beogradskom TC „Stadion“, kao i restoran „Savski venac“. Zaposleni su poreskim inspektorima (koji idu inkognito) izdali stare fiskalne račune.

Iako je prošlo 18 dana od obavezne primene novog modela e-fiskalizacije, pojedinci još uvek pokušavaju da prevare i državu i potrošače, a ovakvim akcijama Ministarstvo finansija, na čijem je čelu Siniša Mali, dokazuje da niko nije zaštićen i da čuvaju budžet građana Srbije.

Podsetimo, ministar Mali je u ponedeljak na TV Pink rekao da je zadovoljan procesom uvođenja novog sistema fiskalizacije, koji je počeo da se primenjuje od 1. maja.

– Sada na računima dominira QR kod. Istakao bih da smo samo u petak, za jedan dan, imali 10 miliona izdatih fiskalnih računa. To je najvažniji alat u borbi protiv sive ekonomije. Mi pričamo o pomoći i poljoprivrednicima, građanima, mladima, privredi. Suština je u tome da svako ko ne uzme fiskalni račun šteti sebi, jer deo novca ide u budžet – naglasio je Mali:

– Nama nije stala nijedna investicija, gradimo 10 auto-puteva i brzih saobraćajnica, ali ćemo videti za prioritete u budućnosti, a uz to država ispunjava sve svoje obaveze. U poslednjih 10 dana Poreska uprava je uradila 367 provera na terenu.

Mi se sa ovim ne šalimo i nastavićemo kontrole. Građani treba da pomognu u tome, da skeniraju račune kako bi dobili poruku da li su validni ili ne. Samo zajedno možemo da se izborimo sa sivom ekonomijom, da čak i u krizi nastavimo da gradimo uređen sistem, jer tako stvaramo lepšu i uređeniju Srbiju.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare