U udesu kod Kovilja POGINUO HRVATSKI DRŽAVLJANIN, njegovih četvoro saputnika su povređeni a DEVOJČICI I ŽENI SE LEKARI BORE ZA ŽIVOT

Hrvatski državljanin (56) poginuo je na licu mesta prilikom udesa kod Kovilja nadomak Novog Sada dok su njegovi saputnici, dve žene i dvoje dece, svi državljani Makedonije, prevezeni u novosadski Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine i u Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine gde se, kako prenosi „Blic“, lekari bore za život povređene devojčice stare sedam godina i jedne ženske osobe.

To su za „Blic“ potvrdili i nadležni iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć čije su ekipe lekara sa dvoje ambulantnih kola na lice mesta stigli u rekordnom roku zajedno sa policijom i vatrogasnom ekipom koja je izvlačila povređene iz smrskanog automobila.

– Lekarske ekipe mogle su samo da konstatuju smrt starijeg muškarca koji je poginuo na licu mesta dok je jedna starija ženska osoba bez svesti prevezena u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine na reanimaciju zajedno sa još jednom ženskom osobom starom 32 godine koja je bila u svesnom stanju. U udesu su povređeni i devojčica stara 7 godina i dečak star 10 godina koji su prevezeni u novosadski Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine na dalju dijagnostiku – kažu u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć.

U Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine izjavili su za „Blic“ da je sedmogodišnja devojčica životno ugrožena dok je desetogodišnji dečak, za koga nezvanično saznajemo da je brat povređene devojčice, van životne opasnosti.

– Devojčica se nalazi u operacionoj sali gde se lekari bore za njen život jer je zadobila povrede glave i ima unutrašnje krvarenje dok je kod dečaka nakon detaljnog pregleda i dijagnostike utvrđeno da je dobro i da ima manje povrede u vidu modrica – kažu za „Blic“ nadležni iz Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine.

U PR službi Kliničkog centra Vojvodine rekli su za „Blic“ da su u Urgentni centar primljene dve ženske osobe sa teškim telesnim povredama u vidu multiplih traumatskih povreda glave i tela.

– Nakon inicijalnih reanimacionih postupaka, sprovedene dijagnostike i operativnog tretmana jedna pacijentkinja je teškog opšteg stanja, hemodinamski nestabilna i smeštena je Urgentni centar KCV. Kod druge pacijentkinje trenutno se sprovodi dijagnostika i zbrinjavanje povreda – kratko su rekli u Kliničkom centru Vojvodine.

Kako je „Blic“ već izveštavao, udes se dogodio danas oko 11.50 časova na auto-putu E-75 Beograd – Novi Sad kada je automobil marke „pežo“ makedonskih registarskih oznaka u kome su bili poginuli vozač i povređeni, iz za sada nepoznatih razloga sleteo sa puta.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare