PREDSEDNIK OBELODANIO VAŽNU INORMACIJU Priština pre 5 minuta poslala zvaničan zahtev za prijem u SE! POGAŽEN VAŠINGTONSKI SPORAZUM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić svečano je otvorio Sajam automobila „DDOR ECO BG CAR SHOW 07“ na Beogradskom sajmu u Hali 1.

On je nešto pre 10 časova stigao na Sajam u pratnji ministara Anđelke Atanasković i Tomislava Momirovića te se potom se obratio javnosti rečima čuvenog Henrija Forda da je najbolji automobil, nov automobil.

Predsednik je naglasio da je ovo prva manifestacija ovog tipa u Evropi posle dve godine pauze zbog korone.

– Među modelima je i 25 čisto električnih što jasno govori o smeru i tendenciji u auto-industriji – rekao je Vučić najavivši da će se upravo kod nas, u Kragujevcu, proizvoditi najmoderniji električni gradski automobil.

On je istakao da je ponosan na ovaj sajam i ukazao na važnost električnih vozila u svetlu brige za okolinu, te rekao da je važno i da ljudi koji ta vozila kupuju dobiju i olakšice.

Novosti za fabriku u Kragujevcu

– Stelantis će u Kragujevcu proizvoditi najmoderniji električni gradski automobil. On će proširiti svoj portfolio u našoj zemlji. Radi se o tehnološki najnaprednijim električnim vozilima. Uveren sam da je budućnost naše autoindustrije svetla. Verujem da ćemo ceo lanac u proizvodnji električnih automobila napraviti u našoj zemlji- rekao je Vučić.

– Uskoro, do kraja juna, očekujem odluke dva proizvođača i to bi bila najveća promena za našu zemlju ukolio bi uspeli da dovedemo bar jednog ovde od njih – rekao je predsednik.

Poručio da je ponosan na ovaj sajam i ukazao na važnost električnih automobila za okolinu rekavši da se razmišlja o olakšicama za kupce ovih automobila.

Tomo, a što svi kupuju ove SUV-ove

Predsednik je ministra Momirovića na trenutak upitao:

– A, Tomo, što svi kupuju ove SUV-ove… na šta mu je on odgovorio da je to najfleksibilniji auto i da može da služi za sve.

– I ti ovo Tomo teraš? – upitao je a Momirović mu je odgovorio: Ja vozim starog BMW, ja sam tradicionalan!

Predsednik je rekao da se ne razume u automobile i da ih odavno nije gledao i da to ne prati iako je mnogima to statusni simbol, ali njemu nije.

– Ali svi su lepi, stvarno – rekao je Vučić, prenosi Kurir.

U hali Beogradskog sajma predstaviće se 200 izlagača sa 140 modela od kojih su, kako je akcentovao, mnogi na hibridni pogon što je važno za našu planetu kako bismo je što zeleniju i zdraviju ostavili svojim pokolenjima.

Predsednik je osim kralja američke industrije automobila Henrija Forda citirao i osnivača Tojote i čuvenog Italijana Anjelija.

– Proglašavam sajam, auto-moto sajam… ako još jednom pomenem sajam u rečenici dobiću nagradu… otvorenim – našalio se predsednik koji se na trenutak zbunio pa kroz osmeh proglasio sajam otvorenim posle čega je usledio buran aplauz.

Predsednik se potom uputio u obilazak gde je obišao skoro svaki štand i zastao u razgovoru sa izlagačima, razgledao automobile, raspitivao se za modele…

Čak 50 premijera!

Od 12. do 15. maja u Hali 1 predstaviće se 28 automobilskih brendova, sa pedesetak premijera, od kojih je najveći broj električnih i hibridnih vozila. Na sajmu će biti oko 210 automobilskih izlagača, zastupnika tridesetak brendova među kojima premijerno i legendarni 102 godine star, danas kinesko-britanski MG, trenutno najbrže rastući automobilski brend u Velikoj Britaniji.

Takođe, biće izloženo 48 novih modela, od kojih su 36 premijere, a 12 noviteti. Sa potpuno električnim ili punim hibridnim pogonom biće predstavljeno njih čak 36. Potpuno električnih automobila među premijerama i novitetima je cak 25, što je za više od 50 odsto. Manifestacija je počela u 10 časova.


Da vas obavestim, pre tačno 5 minuta ministarka spoljnih poslova privremenih institucija u Prištini Donika Gervala poslala je zvaničan zahtev za članstvo tzv. Kosova u SE – rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Hali 1 Beogradskog sajma posle svečanog otvaranja Sajma automobila.

– Time je Priština posle Briselskog pogazila i Vašingtonski sporazum – rekao je predsednik naglasivši da je zbog toga za sutra zakazao i sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost.

On je upitao zašto uopšte pregovaramo i razgovaramo, idemo u Brisel kad Priština niti je, niti ima nameru da ispoštuje bilo šta od dogovorenog što se iz ovog i vidi.

On je dodao i da Amerikanci rade na tome da tzv. Kosovo uđe i u Partnerstvo za mir jer to njihovo čedo koje su oni dadiljali i ljuljali.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare