TUŽILAC TRAŽI ZATVOR ZA DARKA ŠARIĆA: Pronašli smo papir sa prihodima od trgovine kokaina 47 MILIONA EVRA ZARADILI ZA SEDAM MESECI

Zamenik tužioca za organizovani kriminal Saša Ivanić, danas je po završetku dokaznog postupka koji je otvorio Apelacioni sud u Beogradu pre donošenja odluke o krivici Darka Šarića i ostalih optuženih za šverc 5,7 tona kokaina izjavio da ostaje pri svim optužbama i dokazima koji su izvedeni i zatražio od Veća da potvrdi presudu kojom je Šarić bio osuđen na 15 godina zatvora, a ostali okrivljeni na višegodišnje kazne.

– Smatramo da je prvostepenom presudom potpuno i tačno utvrđeno činjenično stanje. Osvrnuću se kratko na dokaze – rekao je on i naveo da su ključni dokazi prisluškivani telefonski razgovori, izjave svedoka saradnika, dokazi prikupljeni pretresom objekata i stanova, kao i priznanja samih okrivljenih, pre svih optuženog Željka Vujanovića.

Tužilac Ivanić je u završnoj reči podsetio da je Vujanović priznao da je prenosio poruke između okrivljenih i jednod od organizatora Gorana Sokovića, ali i da je u njegovoj kući pronađen papir na kom je vođena evidencija o prihodima, pa da odbrana koju je kasnije izneo a u kojoj je negirao izvršenje krvičnog dela, ne treba da bude prihvaćena.

– Pronađen je papir na kom su u tabelama prikazani prihodi, na osnovu kojih je utvrđeno da je prihod od prodaje kokaina samo od avgusta 2007. do marta 2008. bio više od 47 miliona evra – rekao je Ivanić.

On je, tokom analize dokaza koji su izvođeni naveo da optužnicu potvrđuju i e mailovi preko kojih su se na specifičan način svedok saradnik Draško Vuković i Boris Labudović dopisivali.

– Dopisivali su se preko drafta, tako što su obojica koristili isti mejl „drugari“ i imali šifru. Komunicirali su tako što nisu jedan drugom slali poruke,već su se logovali u isto vreme i pisali poruke na kompjuteru, i samo čitali. U jednoj poruci od 4. septembra 2009. Vuković iz Argentine piše „ođe su ih pratili i tražili sa slikama po stanovima“, čime je potvrdio da su znali da ih prati argentinska policija – rekao je Ivanić.

On je citirao poruku i koju su pisali tokom neuspelih pokušaja da sa jahte prebace kokain na prekookeanski brod „ođe je katastrofa, sinoć se umalo podavili“.

Posle zaplene kokaina u Urugvaju i pokretanja akcije Balkanski ratnik, komentarisali su hapšenje Željka Vujanovića u Srbiji „Sve je držao u kući, uzeli mu 20 telefona“.

– Predlažem sudu da potvrdi pobijanu presudu – rekao je na kraju izlaganja Saša Ivanić.

Pre početka iznošenja završnih reči, sudsko veće je saopštilo da je odbilo predlog odbrane da iz spisa predmeta budu izdvojeni prisluškivani telefonski razgovori.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare