OSUĐENICI IZ KUĆNOG PRITVORA IZLAZILI KAD SU HTELI: Osuđena službenica Ministarstva pravde

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu predložilo je danas u završnoj reči Višem sudu u Beogradu da Suzanu Vulić (65) osudi na kaznu zatvora od godinu i tri meseca jer je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja u produženom trajanju, čime je pribavila korist drugim licima, prenosi Kurir.

Konkretno, ona je kao službenik Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde, od marta 2019. godine do februara 2020. godine omogućila da petoro osuđenih na kazne kućnog zatvora bez elektronskog nadzora, krši zabranu napuštanja prostorija u kojima stanuje, a što ona svesno nije prijavljivala povereniku za izvršenje vanzavodskih sankcija.

Tužilaštvo je predložilo sudu i da okrivljenoj izrekne i meru zabrane obavljanja dužnosti poziva, dužnosti i delatonosti u trajanaju od dve godine.

Viši sud u Beogradu je Suzanu Vulić oglasio krivom i izrekao joj uslovnu osudu od godinu i četiiri meseca zatvora, koja se neće izvršiti ukoliko u toku provere od četiri godine ne izvrši novo krivično delo.

Više javno tužilaštvo će se žaliti na ovu presudu jer nije zadovoljno vrstom i visinom izrečene krivične sankcije imajući u vidu društvenu opasnost izvršenog krivičnog dela i svojstvo okrivljene u njegovom izvršenju.

Podsećamo da je okrivljena negirala izvršenje krivičnog dela, braneći se obimom posla, ali da je posebnim dokaznim radnjama njena odbrana opovrgnuta jer je iz prisluškivanih razgovora jednog od osudjenih na kućni zatvor, utvđeno da je okrivljena znala da on krši mere zabrane i da svesno i voljno nije preduzela ništa tim povodom, odnosno da o tome nije obavestila poverenika iako je to morala da uradi.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare