NENAD PERIŠ – MATEJ NIJE NESTAO, ON JE OTIŠAO!

Za nestalim Matejem Perišem se traga već četiri meseca, a svaki trag mu se izgubio u Beogradu između 30. i 31. decembra. U jutarnji program na TV Prva se uključio njegov otac koji je nekoliko meseci proveo u srpskoj prestonici kako bi učestvovao u potrazi za sinom.

Upitan da li ima nekih novih informacija u slučaju Periš, on je odgovorio:

– Novih informacija nema, ja sam u kontaktu sa srpskom policijom svaki dan i oni me obaveštavaju za nova saznanja, ali ta saznanja nisu dovela do novih informacija koje bi pomogle u potrazi za Matejem. Želje da je živ su uvek prisutne, ja očekujem da se Matej pojavi, jer ništa nije sagledano do kraja i ne postoji činjenica da je Matej zavrsio u reci sa sigurnošću. Mi očekujemo i nadamo se da se Matej pojavi i uopšte nije važno šta se dogodilo, samo da se pojavi. Sva razmišljanja su otvorena i Bog će da ti da se nešto na kraju ipak sazna i da se ova agonija završi. Nema druge nego verovati i nadati se i to je ono što mene vodi kroz život i šta god da se dogodi ja ću znati da je Matej na pravom mestu – rekao je Nenad Periš pa dodao:

– Više puta sam prošao celu priču, i uklapao u nju i prijatelje i policiju i moja neka razmišljanja, i stvarno je to jedna velika enigma. Matej nije nestao, on je otišao. Moje mišljenje je da je Matej znao gde ide i da ako se nešto dogodilo da je to bilo neočekivano za njega. Sve su opcije otvorene i ja se nadam najboljem. Znam da ako bi se pronašao, da bi i u Hrvatskoj i Srbiji bilo veliko slavlje – rekao je Nenad i poželeo je srećan Uskrs svima u Srbiji sa suzama u očima.

Podsetio je i na momenat u Beogradu kad je dobio čokoladicu od starijeg gospodina šetajući na Savskom keju i da mu je to mnogo značilo i da će taj trenutak pamtiti do kraja života, kao i to da je veliku podršku dobio od ljudi i kad se vratio u Split.

– Ja sam morao proći ponovo celu priču kad sam došao u Split i to mi je bilo jako bolno. Tu sam se vratio zbog porodice i morao sam da nastavim da živim realan život. Bolno je, ali to je život. Matej je uvek sa mnom, možda neće biti kao nekad, ali srešćemo se negde – rekao je Periš.

On je ponovio voditeljki da se nada da će se Matej vratiti živ i zdrav, ali je zamolio da ga ne pita „sa kojim postotkom nade“ veruje u to.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare