KAKO JE PAO MAFIJAŠKI BOS: „SKAJ“ ga šalje na doživotnu!

Policija uz pomoć Evropola u otključanim Skaj telefonima našla dokaze da je Darko Šarić iz zatvora naredio ubistvo Milana Milovca Cigle u Ekvadoru, Šarić je iz ćelije organizovao i šverc kokaina… Droga vredna stotine miliona evra stizala u hrvatsku luku Ploče, gde ju je preuzimao Petar Ćosić Šarac.

Narko-bos Darko Šarić, koji je u četvrtak uhapšen u svojoj vili na Dedinju, gde se nalazio u kućnom pritvoru, lako bi mogao da završi na doživotnoj robiji zbog dokaza pronađenih u mobilnoj aplikaciji Skaj! Kako je utvrđeno u istrazi, Šarić je, dok je bio u zatvoru, krajem 2020. preko Skaja lično naredio ubistvo Milana Milovca Cigle u Ekvadoru. Takođe, on je rukovodio i milionskim švercom kokaina iz Južne Amerike u Evropu, kao i trgovinom oružja sa Balkana u zemlje Evropske unije! Darko Šarić je na Skaju koristio nadimke Gorštak i Lijam.

Otkud telefoni u ćeliji?
Za sada nema odgovora na pitanje – otkud zloglasnom narko-bosu pet mobilnih i satelitskih telefona u pritvoru, u kom je bio od početka od 2014. sve do decembra 2021. Odgovor na to pitanje možda nikad nećemo saznati, ali poznato je da je inkriminišuća prepiska sa Skaja između Šarića i njegovih saradnika otkrivena nakon zaplene servera te kriptovane aplikacije u Francuskoj, što je izveo Evropol u saradnji sa bezbednosnim službama EU i Srbije.

U četvrtak je, nakon što su prikupljeni brojni čvrsti dokazi, usledilo sinhronizovano hapšenje Šarića i njegovih saradnika u Srbiji i Hrvatskoj, pa su tako u našoj zemlji iza rešetaka završili i advokat Dejan Lazarević, zatim osuđivani huligan Crvene zvezde Uroš Mišić (sada Radovanović), kao i Šarićev telohranitelj Danilo Odović i bivši policajac Duško Mirković. U Srbiji se, kako saznajemo, vodi istraga i protiv više policajaca i sudija zbog sumnje da su radili za Šarićev klan.
„Pripadnici ove grupe sumnjiče se za teško ubistvo, šverc droge i oružja, izazivanje opšte opasnosti i zloupotrebu službenog položaja“, saopštio je MUP.

Istovremeno, u Hrvatskoj su uhapšeni Petar Ćosić Šarac iz Tomislavgrada, Šarićev blizak saradnik s kojim je ovaj u stalnoj komunikaciji preko Skaja, kao i Manuel Vulić i još osam članova bande.

Izvor iz istrage otkriva da su svi uhapšeni u Hrvatskoj bili pod direktnom komandom Darka Šarića.

  • Šarac je po Šarićevom naređenjima rukovodio prijemom tovara kokaina u luci Ploče, a odatle se vršila distribucija droge po Balkanu i celoj Evropi. Za nabavku kokaina u Južnoj Americi bio je zadužen Milan Milovac Cigla, koji je i živeo u Ekvadoru. Milovac je, međutim, postao neposlušan, otrgao se kontroli, pa je Pljevljak 2020. iz pritvora preko Skaja naredio Šarcu da organizuje ubistvo Cigle u Ekvadoru – otkriva naš izvor i pojašnjava:
  • Cigla nije hteo da drugim Šarićevim saradnicima prepusti kontakte sa dobavljačima kokaina u Ekvadoru i Kolumbiji. Osim toga, počeo je i Šarcu da se žali na Šarića i da govori ružno o njemu. Šarac je sve to preneo Šariću, i tada je narko-bos izdao naređenje za likvidaciju. Celokupna komunikacija o tom zločinu je takođe otkrivena na Skaju!

Prema rečima našeg sagovornika, ubistvo Milovca izvedeno je „kao na filmu“.

  • Šarac je u novembru 2020. naložio Manuelu Vuliću da organizuje lokalne kriminalce i ubice u Ekvadoru da danonoćno prate Milovca. Kada su plaćene ubice otkrile sve Milovčeve navike i utvrdili kuda se kreće, napravili su mu zasedu, sa dva motora ga presreli na ulici i izrešetali. Međutim, Milovac je nekim čudom ostao živ – napominje naš izvor.

Cigla je tada prebačen u bolnicu, gde je dobio policijsko obezbeđenje, a kad je Šarić u zatvoru čuo za to, odmah je preko Skaja naredio Šarcu da se Milovac dokrajči u bolnici, pa ako je neophodno, da se likvidiraju čak i ekvadorski policajci koji ga čuvaju!

Šarac je za taj posao angažovao dvojicu plaćenih ubica iz Kolumbije. Obećao im je 50.000 dolara ako dokrajče Milovca u bolnici, i još 20.000 ako tom prilikom budu morali da ubiju i policajce. Međutim, jedan ubica je uhapšen tokom pripreme likvidacije, pa je akcija osujećena, ali ubrzo zatim je, 11. januara 2021, Milovac preminuo u bolnici. Dva meseca kasnije njegovo telo je prebačeno u Srbiju i on je sahranjen na Novom bežanijskom groblju – prenosi Informer.

Darko Šarić uhapšen sa 11 saradnika
Slično prošao i Belivuk
Inače, aplikacija Skaj koštaće doživotne robije i Veljka Belivuka, Marka Miljkovića Mesara i mnoge druge pripadnike njihove koljačke bande, koja je pohapšena 4. februara 2021.

U njihovim prepiskama otkrivene su jezive slike i snimci mučenja i kasapljenja žrtava u „kući strave“ u Ritopeku. Pošto najnovije informacije iz istrage ukazuju da je pravi šef Belivuku i Miljkoviću, ali i celom „kavačkom klanu“ bio zapravo Šarić, sasvim je moguće da su i njemu slali u zatvor te užasne snimke.

Podsetimo, Šarić je nakon akcije „Balkanski ratnik“ 2009. godine, kad je zaplenjeno 5,7 tona kokaina, bio u bekstvu sve do 2014, kada se predao našim vlastima, i do decembra 2021. bio je u zatvorskom pritvoru, odakle je prebačen u kućni pritvor, s nanogicom. U međuvremenu, osuđen je na 15 godina zatvora za šverc kokaina, ali je tu presudu ukinuo Vrhovni kasacioni sud. U drugom postupku osuđen je za pranje novca na devet godina, ali ta presuda nije pravosnažna.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare