DVOJICA POLICAJACA OPTUŽENA ZA POMAGANJE BELIVUKOVOM KLANU: Na pretresu stana zažmurili na pištolj i novac

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo optužni predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu protiv dvojice policajaca zbog sumnje da su saradnicima Veljka Belivuka i Marka Miljkovića pomogli da tokom pretresa njihovog iznajmljenog stana njihove kolege ne pronađu „glok 19“ za koji nisu imali dozvolu.

– Prvo osnovno javno tužilaštvo podnelo je optužni predlog protiv P. L. i B. V. zbog izvršenja krivicnog dela pomoć uconiocu posle izvršenog krivičnog dela u saizvršilaštvu. Okrivljenima je stavljeno na teret da su pomogli učiniocima krivičnog dela V.G. i S.S. koji su optuženi u predmetu TOK zbog izvršenja krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih i krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja držanje nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, na taj način što su kao policijski službenici SBPOK-a Odeljenja za suzbijanje organizovanog krijumčarenja opojnih droga prilikom pretresa stana na osnovu sudske naredbe koji su koristili gore pomenuti, radnje pretresanja izvršili tako da onemoguće pronalazak pištolja marke „Glok 19″ koji je neovlašćeno držan i bio sakriven u stanu, kao i da novac koji je pronađen nisu oduzeli, niti su konstatovali u zapisniku o pretresanju stana da su pronađena bilo kakva novčana sredstva – saopštilo je Prvo osnovno javno tužilaštvo, prenosi Kurir.

Kako se navodi, u toku dokaznog postupka saslušani su okrivljeni P. L. i B. V., te su ispitani svedoci pretresa i drugi svedoci, poslicijski službenici koju su vršili pretres.

Optužnim aktom Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo da sud okrivljene oglasi krivim i izrekne im krivične sankcije po zakonu.

Kako je Kurir pisao, prema nezvaničnim informacijama reč je o policajcima Predragu L. i Bojanu V. koji su na dan hapšenja Belivukove kriminalne grupe bili zaduženi za pretres iznajmljenog stana u kom su boravili članovi kriminalne grupe Vlado Georgiev i njegova supruga Slađana Sekulić u Humskoj ulici.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare