HOROR U AFRICI Navijači Nigerije ubili lekara nakon poraza u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo

Tužne vesti stižu nam iz Nigerije.

Doktor Džozef Kabungo je preminuo od povreda zadobijenih u meči kvalifikacija za Svetsko prvenstvo između Nigerije i Gane, prenosi Blic.

Kako je izvestio novinar Ašer Komugniša, lekari Kabungua borili su se za njegov život, ali nisu uspeli da ga spasu. Nigerija nije uspela da ode u Katar nerešenim rezultatom protiv Gane (1:1) kod kuće u revanš susretu plej-ofa za Svetsko prvenstvo, što je izazvalo poražavajući pohod njenih navijača na stadion u Abudži, prenosi „Indeks“.

Navijači izazvali haos 

Nigerijski navijači su poludeli kada njihovi favoriti nisu iskoristili aktivni rezultat iz prve utakmice (0:0) i domaći teren u revanšu za plasman u Katar. Sa rezultatom 1:1, Gana je otišla na Svetsko prvenstvo jer u Africi i dalje važi pravilo golova u gostima. Odmah posle utakmice nekoliko hiljada od 60.000 navijača utrčalo je u teren sa tribina.

Divlja horda je uništavala sve pred sobom: stolice, bilborde, klupe za rezerviste… Nigerijci su uništavali teren, a napali su i gostujuće navijače. Fudbaleri Nigerije pobegli su od mase huligana tako što su u panici pobegli u svlačionice. Kampanju rušenja zaustavila je policija koja je bacila suzavac.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare