Orlovi idu na pobedu u emotivnom meču Danska-Srbija (18) ! IZAŠLI SASTAVI, PIKSI NAPRAVIO VELIKU PROMENU!

Fudbaleri Srbije od 18 časova u Kopenhagenu gostuju selekciji Danske u prijateljskoj utakmici.

DANSKA – SRBIJA

29.3.2022. u 18

Stadion: Parken, Kopenhagen

Kapacitet: 38.065

Sudija: Feliks Cvajer (Švajcarska)

DANSKA (3-4-2-1): Šmajhel – Norgard, Andersen, Vestergard – Kristensen, Eriksen, Hojbjerg, Mele – Skov Olsen, Lindstrem – Dolberg. Selektor: Kasper Hjumland.

SRBIJA (3-4-2-1): Rajković – Milenković, Veljković, Pavlović – Živković, Gudelj, Lukić, Kostić – Tadić, Milinković-Savić – Mitrović. Selektor: Dragan Stojković

Obe selekcije su ranije osigurale plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković rekao je da je selekcija u Kopenhagen došla sa ciljem da nastavi uspešan niz iz kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, kao i da očekuje izvanrednu utakmicu protiv Danske.

„Došli smo u Kopenhagen sa ciljem da pobedimo i da nastavimo uspešan niz iz kvalifikacija. Još mi je važnije kako ćemo to da učinimo. Ne odustajemo od našeg stila igre, videćete ofanzivnu Srbiju u duelu protiv najprijatnijeg iznenađenja poslednjeg Evropskog prvenstva“, rekao je Stojković, preneo je Fudbalski savez Srbije (FSS).

Stojković je rekao da ga previše ne zanima rekord od devet uzastopnih mečeva bez poraza, koji bi mogao da bude postavljen u narednom duelu.

„Znate da mi rezultat u prijateljskim utakmicama nije toliko bitan. Trudićemo se da odigramo kvalitetan meč i da još jednom pokažemo kvalitet koji nas je krasio na putu ka Svetskom prvenstvu. Uspeli smo za godinu dana zajedničkog rada da stvorimo homogenu celinu. Svi razmišljamo na isti način, ne smemo da se zadovoljimo postignutim jer ima mnogo prostora da dalje napredujemo i da se dokazujemo. Pred srpskim fudbalom je jedan divan period u kome očekujemo nove podvige i nove radosti“, ocenio je on.

Selektor reprezentacije Srbije je dodao i da ga raduje povratak danskog fudbalera Kristijana Eriksena, koji je u junu prošle godine na utakmici Evropskog prvenstva u Kopenhagenu doživeo srčani udar.

„Takodje me raduje povratak Eriksena. To je fenomenalna stvar za njega lično, njegovu porodicu, danski fudbal i danske navijače. Reč je o fantastičnom fudbaleru i mnogo mi je drago što će igrati protiv naše reprezentacije“, istakao je Stojković.

Upravo zbog Eriksena utakmica na „Parkenu“ će imati emotivan predznak. Eriksen će večeras protiv Srbije odigrati prvi meč pred svojim navijačima otkako je prošlog leta na EP doživeo srčani udar baš na stadionu u Kopenhagenu.

„Biće to sigurno posebno za mene, jer nisam bio na Parkenu otkad se to dogodilo. Sada se veoma radujem što ću se vratiti na teren ovde i što sam ponovo fudbaler“, rekao je Eriksen koji će nositi i kapitensku traku.

Podsetimo, Eriksen je u januaru nastavio svoju fudbalsku karijeru, zaigrao je za engleski klub Brentford. U subotu je zaigrao i za reprezentaciju Danske. Na prijateljskom meču protiv Holandije ušao je na teren i upisao se u strelce, piše Kurir.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare