UDARNA VEST! Ovo su nove cene goriva koje stupaju na snagu danas tačno u 15 časova

Danas od 15 sati, litar evrodizela koštaće 198 dinara, a benzina BMB 95 premium 176,05 dinara, ekskluzivno prenosi „Blic“. Podsećamo, cena litra evro dizela bila je do danas do 15 časova 187,3 dinara, a benzina 176,1 dinar.

Vlada je pre tri nedelje donela novu uredbu kojom su uspostavljene nove cene goriva na benzinskim pumpama širom Srbije. Kako glasi, odluka će trajati mesec dana, a novi cenovnik formiraće se svakog petka u 15 časova. U prevodu danas od 15 časova, gorivo plaćamo po novim cenama, i ove cene će ostati do sledećeg petka do 15 časova. Tada na snagu stupa novi cenovnik.

Kako je precizirano Vladinom uredbom prosečne veleprodajne cene derivata evro dizel i evro premijum BMB 95 obračunavaće Ministarstvo rudarstva i energetike svakog petka i najkasnije do 13 časova će ga dostavljati Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, dok će najviše maloprodajne cene utvrđivati Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Uredba se odnosi samo na naftne derivate evro dizel i benzin evro premijum BMB 95.

Za poljoprivrednike na NIS- ovim pumpama ostaje cena od 179 dinara za evrodizel. Njima je dozvoljeno i da 60 litara sipaju u kanister.

Govoreći uopšteno o cenama goriva, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče da cene energenata rastu svuda u svetu i da to treba očekivati i u našoj zemlji.

– I u Srbiji će cene svih naftnih derivati morati da rastu, jer to uopšte ne zavisi od nas, kao i cena gasa – rekao je Vučić.

Barel danas 119 dolara

Cena nafte raste i danas, doduše ne naglo kao juče. Vrednost barela na londonskom tržištu danas je 119 dolara, što predstavlja rast za 0,3 odsto u odnosu na juče. Na američkom tržištu takođe blagi rast cena – 112 dolara. Juče je kod nafte na oba tržišta zabeležen rast od 5 odnosno 6 odsto.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare