Siniša se napio i upao u kanal sa vodom koja ima 80 stepeni: Telo mu je bilo u stravičnom stanju

Siniša Tanasković (47), meštanin sela Bair kod Bogatića, čije je beživotno telo izvučeno iz kanala kojim teče vrela geotermalna voda, kako se navodi, upao je u pomenuti kanal pod dejstvom alkohola i mogućnost nasilne smrti je isključena.

– Nema tragova da je Siniša Tanasković (47), meštanin sela Bair kod Bogatića, čije je beživotno telo izvučeno iz kanala kojim teče vrela geotermalna voda, preminuo nasilnom smrću- potvrdio je „Novostima“ Aleksandar Počuča, portparol Policijske uprave u Šapcu.

Zbog stanja tela, koje je dugo bilo u vreloj vodi, na temperaturi od oko 80 stepeni, obdukcijom nije bilo moguće utvrditi tačan uzrok smrti, ali je izvesno da nema tragova nasilja. Na sumnjivu smrt ne ukazuju ni oni koji su poznavali tog, inače mirnog čoveka, koji, kako kažu, nikome ni na senku nije stao.

Nastradali meštanin Baira, istina, bio je krhkog zdravlja. Od kuće je, kako su posvedočile njegove majka i sestra, otišao u utorak, oko 17 časova, i više se nije vratio. Nije tajna da je u pravcu kanala i plastenika, na kom je radio, krenuo „pod gasom“, ali šta se, kasnije, izdešavalo niko zasad ne zna.

Odmah posle saznanja da je nesrećni Siniša nastradao u vreloj vodi, u Bogatiću smo saznali da je gotovo na istom mestu, lane, stradala žena, koja je imala nameru da proveri vrelinu vode i kad se verovatno okliznula i upala kanal… Dve tragedije u blagodetima koje malo ko ima.

– Mi koji češće dolazimo, znamo da se kanalu ne treba približavati. Oni koji prvi put dođu, a takvih je sve više, slabije su upućeni u to ili čak nimalo. Evo, ovaj čovek je meštanin, pa je nastradao u najvećim mukama – pričaju meštani.

Vladan Krasavac, načelnik Mačvanskog okruga, kaže da najiskrenije žali za izgubljenim ljudskim životom. Po njegovom mišljenju, trebalo bi, za početak, bolje da se obezbedi zona kanala, a onda i da se nađe način da se postave prepreke, kako se ovako nešto nikade ne bi ponovilo.

– Ovo me je teško pogodilo i kao čoveka i kao nekoga ko je na odgovornoj državnoj dužnosti. Tragedije se događaju i kad se sve obezbedi i kad su upozorenja vidno istaknuta, ali na nama je da se još više potrudimo da se slične nesreće ne ponavljaju. Geotermalne vode su, zaista, više nego dragocene, istinski dar Božji, ali ljudski životi su nam, ipak, najpreči. Zato verujem da će uslediti brza reakcija nadležnih da kanal bude mnogo manje rizičan. Kanal je dug nekoliko kilometara, pa je jasno da je reč o problemu koji nije jednostavno ni lako rešiti, a naročito ne preko noći – kaže Matija Milovanović, pomoćnik predsednika opštine Bogatić, piše Telegraf.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare