PORODIČNO NASILJE: DECA DRŽE STRANU SLABIJEM RODITELJU I INSTINKTIVNO GA BRANE BEZ OBZIRA NA POSLEDICE: Socijalni psiholog o učestalim napadima

Porodično nasilje na Zvezdari treće je u nizu za dva dana, a u sva tri slučaja ćerke su te koje pokušavaju da spasu svoju majku od oca nasilnika. Vesna Tomić, socijalni psiholog kaže za Kurir da je to normalna reakcija.

– Deca uvek drže stranu da kažemo slabijem roditelju, zapravo majci. U većini slučajeva kada se dogodi nasilje pred decom, oni su nekoliko minuta u šoku i ne mogu da dođu sebi. nekako ne mogu da poveruju da njihov otac napada majku. Nakon što dođu sebi, oni refleksivno odmah kreću u zaštitu i odbranu majke bez obzira na posledice – kaže Tomić i dodaje da jedino kada deca ne reaguju znači da su u tom trenutku pijani ili drogirani i ne razmišljaju trezveno.

Podsetimo, Goran S. je jutros nakon žustre svađa sekirom udario nekoliko puta u glavu svoju nevenčanu suprugu Sanju P, a potom je pokušao da izvrši samoubistvo u beogradskom naselju Zvezdara.

– Ovo porodično nasilje nije jedino, jer u poslednja dva dana imamo identične slučajeve, što je jezivo – podseća izvor.

I Dejan P. (45) izbo je nožem svoju suprugu Snežanu P. (45) u sredu u porodičnoj kući u Vranju, a potom posekao ćerku koja je pokušala da od napada zaštiti majku. Drama se dogodila u sredu oko 23 sata uveče, dok je nesrećna žena bila u dečijoj sobi sa ćerkama.

Takođe, žena (57) je povređena u beogradskom naselju Sremčica u gotovo identičnom napadu koji se dogodio u noći između srede i četvrtka. – Suprug ju je nožem ubo u vrat, a ćerku (25) posekao po ruci. Žena je prebačena u bolnicu,a nakon što su joj sanirane povrede, puštena je kući. Ćerka je odbila pomoć – podsetio je izvor i dodao da je suprug posle napada prebačen u jednu ustanovu, prenosi Kurir.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare