OGLASIO SE KREMLJ, PREDSEDNIK VUČIĆ POTPUNO JE U PRAVU: Zabrinutost Srbije za plaćanje gasa u rubljama prioritet je za Rusiju

Ruski lider je precizirao da će se predstojeće izmene gasnih ugovora sa „neprijateljskim zemljama“ ticati samo valute plaćanja, koja će biti promenjena u rusku rublju

MOSKVA – Zabrinutost Srbije za plaćanje gasa u rubljama prioritet je za Rusiju, saopšteno je iz Kremlja.

Zabrinutosti Srbije biće prioritet za Rusiju, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, komentarišući izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je rekao da će odluka Rusije da se gas plaća u rubljama stvoriti za Srbiju mnogo novih problema.

„To je potpuno normalno. On je u pravu. To zaista može da bude problematična situacija, zato što je Bugarska u ovom slučaju istupila sa neprijateljskim koracima prema nama. Zato će morati da plaća u rubljama, htela ne htela, sviđalo joj se to ili ne. Ali to istovremeno ne važi za Srbiju. To je problem koji treba rešiti. Naravno, zabrinutosti Srbije biće za nas primarne i prioritet“, rekao je Peskov, odgovarajući na pitanje kako u Kremlju gledaju na Vučićeve izjave.

Podsetimo, predsednik Rusije Vladimir Putin doneo je odluku da neprijateljske zemlje ubuduće gas plaćaju u rubljama. Kako je rekao, „nema smisla da Rusija isporučuje svoje proizvode u EU i SAD i da dobija isplatu u dolarima, evrima i drugim valutama“. Ruski predsednik je naložio kompaniji „Gasprom“ da prebaci ugovore u rublje. On je poručio da će Rusija nastaviti da isporučuje gas u skladu sa ugovornim količinama i cenama.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da rast cena nafte i gasa, kao posledica odluke ruskog predsednika Vladimira Putina da se gas plaća u rubljama, veliki problem za ceo svet.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare