UŽIVO PREDSEDNIK U KRUŠEVCU: Su čim ćete pred Miloša, Đeneral Radenović čista će obraza! Spomenik junaku odbrane na KiM /FOTO/

Veliki dan na Bagdali, otkriven spomenik Veljku Radenoviću, junaku srpske policije u sukobima na KiM

KRUŠEVAC – Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić danas prisustvuje ceremoniji svečanog otkrivanja spomenika potpukovniku Veljku Radenoviću na Bagdali i polaže venac na spomenik poginulim borcima 125. motorizovane brigade takođe u Kruševcu.

Na samom početku svečanosti, minutom ćutanja odata je pošta, kako je rečeno, slavnom đeneralu Radenoviću, junaku odbrane na Kosovu, kom je spomenik podignut na nekoliko stotina metara od porodične kuće.

Ceremonija svečanog otkrivanja spomenika potpukovniku Veljku Radenoviću na Bagdali u Kruševcu zakazana je za podne, a polaganje venca na spomenik poginulim borcima 125. motorizovane brigade na ulasku u kasarnu „Rasina“ za 12.40 sati.

Pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova, potpukovnik Veljko Radenoviću posthumno je odlikovan ove godine povodom Dana državnosti. Kako je tom prilikom naveo MUP, jedan je od najvećih junaka srpske policije u sukobima na Kosovu i Metohiji.

Za vreme sukoba na KiM i NATO agresije na SR Jugoslaviju 1999. godine, 125. motorizovana brigada bila je u sastavu Prištinskog korpusa, a tokom sukoba poginulo je 94 njenih pripadnika, prenosi Kurir.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare