Devojčicu (13) vršnjakinje u školskom dvorištu ŠUTIRALE I NAZIVALE KU***M: Dete istraumirano, otac kaže da na sve ovo stižu i NOVE PRETNJE

„Moju devojčicu, koja ide u sedmi razred osnovne škole u jednom naselju nadomak Beograda, prošlog četvrtka su pretukle tri vršnjakinje u školskom dvorištu. Maltretirale su je, vređale i nazivale sektašicom i ku***m, a sada joj prete da će je čekati posle škole.“

Ovo je, kako piše Kurir, ispričao otac pretučene devojčice (13), čije ime se u tekstu ne spominje.

– Dete mi iz škole prošle nedelje dolazi pretučeno, i to ni manje ni više nego od svojih vršnjakinja, koje idu u istu školu kao i ona. Ljudi misle da su samo dečaci skloni vršnjačkom nasilju, ali, evo, dešava se da i devojčice budu nasilne prema drugim đacima. Kako mi je ćerkica ispričala, one su se međusobno sporečkale u dvorištu posle škole, gde je došlo do međusobnog prepiranja. Kako mi je dete ispričalo, te devojčice su počele prve da vređaju moju devojčicu i da je nazivaju ku*vom, sektašicom – rekao je on otac i dodao:

„To su deca i verovatno će svaka od njih ispričati svoju priču, ali na ovakve uvrede mora da je i moje dete nešto odgovorilo. Kaže mi da je bila preplašena jer je bila sama, a onda je nastala tuča. Počele su da je udaraju i šutiraju nogama. Dete je od silnih udaraca dobilo nagnječenje obraza i kičmenog stuba“, prenosi Blic.

Nove pretnje

Prema njegovim rečima, kada se pretučena i preplašena devojčica vratila iz škole, videvši je takvu, odmah je morao da je odvede kod lekara.

– Lekar je pregledom utvrdio povrede, a na koži su joj ostale vidljive masnice od udaraca. Kada mi je ispričala šta se desilo, slučaj sam prijavio u MUP u jednom beogradskom naselju, odmah su reagovali i uzeli izjave od devojčica i roditelja, a škola je obavestila roditelje o svemu što se desilo. Međutim, to izgleda nije urodilo plodom jer su iste devojčice nastavile da prete mom detetu i govore joj kako će je sačekati posle škole – rekao je.

Strepnja za dete

On navodi i da je dete istraumirano i da nekoliko dana posle toga nije smelo da izađe iz kuće i nije htela da ide u školu.

– Prvi dan kada je otišla u školu posle ovog incidenta, molila me da je čekam posle škole i budem negde u blizini. Ja zbog posla ne mogu da dežuram u školskom dvorištu i da čuvam svoje dete i branim od vršnjačkog nasilja, a dok sam na poslu, da strepim šta će joj se desiti na putu od kuće do škole. Kad su joj pretile da će je opet sačekati posle škole, kroz suze me je preklinjala da je ispišem iz ove i upišem u drugu školu – priča ovaj očajni otac.

Direktor škole

Direktor škole je rekao za Kurir da su se devojčice nakon poslepodnevne nastave posvađale u dvorištu zbog nekog dečaka, ali ništa ozbiljno što bi, kako tvrdi, izašlo iz okvira dečje svađe.

– Sve to ispitujemo, bilo je nekog navodnog čupanja za kosu i navodnog šutiranja, ali nije bilo ikakvih povreda. Otvorili smo disciplinske postupke čim smo saznali za slučaj i oni su u toku. Rešićemo to u skladu sa zakonom. Današnji roditelji su skloni ekskluzivi i dramatizovanju, pa pravo u novine – poručio je direktor.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare