RASVETLJENO UBISTVO PRVE ŽRTVE RATA KLANOVA: Egzekutor uhapšen u Brazilu, osumnjičen i za likvidaciju Marjana Jocića iz Zaječara

Likvidacija Cetinjanina Gorana Radomana (37) prve žrtve rata škaljarskog i kavačkog klana, koji je odneo više od 50 života, rasvetljena je, a njegov egzekutor uhapšen je u Brazilu, prenosi Blic.

Kako se navodi, Beograđanin Luka Starčević (30) navodno je osumnjičen za ubistvo Radomana pre sedam godina na Novom Beogradu, a lisice su mu stavljene 2020. On se u Brazilu sumnjiči za još tri ubistva, među kojima je i likvidacija Marjana Jocića (39) iz Zaječara.

DNK na kolima

Goran Radoman, podsetimo, ubijen je 20. februara 2015, nakon što je dva meseca ranije iz njegovog stana u Valensiji nestalo 200 kilograma kokaina. Do tada jedinstveni klan iz Kotora pocepao se na dva – „kavački“ i „škaljarski“.

– Svih ovih godina ubistvo Gorana Radomana za javnost nije bilo rešeno, iako je policija već tokom uviđaja pronašla ključne dokaze. Naime, jedan od egzekutora ostavio je svoj DNK trag na mestu zločina, ali je uspeo da pobegne iz Srbije – navodi se u emisiji:

DNK trag Luke Starčevića nađen je ispod Radomanovog blindiranog BMW, na GPS uređaju za praćenje, i tada je protiv njega podneta krivična prijava i raspisana je Interpolova poternica. Međutim, on je pobegao u Španiju i o njemu se ništa nije znalo sve do 2020. godine – kažu sagovornici i dodaju da je srpska policija verovala da je ubijen u Španiji.

Preokret se desio pre dve godine, kad je u Brazilu ubijen državljanin Srbije Marjan Jocić. Brazilska policija tada je, zbog serije ubistava i distribucije kokaina, uhapsila lokalnog narko-bosa iz Sao Paula i njegovu desnu ruku, muškarca s hrvatskim pasošem – Luku Marića.

– Istragom je utvrđeno da je Luka Marić zapravo Luka Starčević. Brazilska policija je Starčevića povezala sa još tri zločina u toj državi – ubistvo policajca na tajnom zadatku i njegovog saradnika, kao i ubistvo Srbina Marjana Jocića – prenosi Insajder i podseća da je Marjanovo telo nađeno u kamenolomu u blizini Plavog jezera u Brazilu.

– Sumnja se da su Jocić i Starčević radili za isti brazilski narko-klan i da je među njima došlo do nekih problema, pa je Luka presudio sunarodniku i saradniku – dodaje izvor.

Luka Starčević se, prema navodima iz emisije „Slučaj“, i dalje nalazi u pritvoru u Brazilu.

– Srbija je 13. oktobra 2020. poslala zahtev za izručenje Starčevića zbog sumnje da je ubio Gorana Radomana – prenosi Insajder i objašnjava da se Starčevićevi advokati protive ekstradiciji, jer su ubeđeni „da mu suđenje u Srbiji neće biti fer“.

Izručen Srbiji

Goran Radoman zvanično je bio pomorac i vlasnik pomorske firme. Navodno, firma mu je služila kao paravan za šverc kokaina iz Južne Amerike, ali za krivična dela u vezi s tim nikad nije hapšen. Imao je krivični dosije, ali za druga dela.

– Bio je optužen da je 2001. sa saradnikom počinio razbojništvo u Beogradu, tako što je upao u stan, pretukao vlasnika i odneo vredne stvari. Radoman je bio u zatvoru na Kubi, gde je 2012. osuđen na sedam godina zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je poginula jedna Kubanka, ali je izručen Srbiji – podseća izvor.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare