MISTERIJA SVE DUBLJA Smrt ukrajinskog pregovarača i dalje intrigira, oglasio se i savetnik Zelenskog

I dalje je nejasno kako je stradao Denis Kirejev Borisovič, član ukrajinske delegacije na pregovorima sa Rusijom.


Glavni direktorat za obaveštajne poslove (GUR) Ministarstva odbrane Ukrajine potvrdio je da je Kirejev poginuo „tokom specijalnog zadatka“. Ta informacija objavljena je u subotu na Fejsbuk stranici Glavnog direktorata za obaveštajne poslove Ministarstva odbrane Ukrajine.

Mihail Podoljak, savetnik šefa kabineta ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, rekao je da ubistvo Kirejeva nema nikakve veze sa poslovima delegacije, prenosi Blic.

– Pucnjava nema nikakve veze sa radom delegacije. To je bilo van pregovaračkog procesa, bilo je u Kijevu, i tamo je izbila neka vrsta sukoba – rekao je Podoljak, koji nije objasnio o kakvom sukobu se radi.

Podsetimo, ukrajinski mediji su u subotu objavili da je Kirejev, član delegacije Kijeva na prvim pregovorima sa Rusijom prošle nedelje, ubijen nakon što ga je uhapsila Služba bezbednosti Ukrajine. Tada se pisalo da je navodno „bio optužen za špijunažu“.

Međutim, ta informacija nije bila zvanično potvrđena, da bi kasnije tokom dana Glavni direktorat objavio da je stradao tokom specijalnog zadatka.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare