PUTIN NAPADA MOLDAVIJU: Hoće da uđe u rat sa NATO?!

Ruski avioni uočeni iznad Pridnjestrovlja, međunarodno nepriznate samoproglašene republike naseljene Rusima na levoj obali Dnjestra, Alijansa upozorava na potencijalno žarište.

Ruska vojska uskoro bi mogla da se aktivira i na prostoru Pridnjestrovlja, samoproglašenoj republici naseljenoj Rusima u Moldaviji, još jednoj ruskoj interesnoj sferi poput Donjecka i Luganska u Ukrajini koju ne priznaje međunarodna zajednica, prenosi Republika.

Strani mediji preneli su da su uočeni ruski avioni iznad ove oblasti, gde sve više pristižu ukrajinske izbeglice, pa postoje strahovanja da bi invazija na Ukrajinu koju je naredio ruski predsednik Vladimir Putin, kao epilog, mogla da ima i pripajanje ovog moldavskog regiona Rusiji. Najpoznatija po fudbalskom klubu Šerif iz Tiraspolja, mala oblast koja se zvanično nalazi na levoj obali Dnjestra na teritoriji Moldavije, neposredno pre raspada SSSR proglasila je nezavisnost i nazvala se Pridnjestrovskom moldavskom republikom. Tu nezavisnost niko nije zvanično priznao, pa ni sama Moskva, ali analitičari ocenjuju da je njen položaj atraktivan za Moskvu ukoliko agresija na Ukrajinu bude imala dobar ishod po Putina.


UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare