PAO DOGOVOR O NOVOJ VLADI CRNE GORE? Abazović se načelno dogovorio sa SNP i manjinama, uzima za sebe mesto PREMIJERA!

Predstavnici Građanskog pokreta URA Driztana Abazovića, SNP Vladimira Jokovića i manjinskih stranaka postigli su načelni dogovor o novoj, manjinskoj vladi Crne Gore, naveo je RTCG. Po dogovoru u manjinskoj vladi mesto premijera treba da pripadne GP URA, a po jedno mesto vicepremijera SNP i Bošnjačkoj stranci.

Kako nezvanično saznaje Televizija Crne Gore, razgovarano je i o tome da SNP pripadnu resori finansija, zdravstva, poljoprivrede, prosvete i još jedan resor, kao i mesto šefa parlamenta.

Manjinske partije trebalo bi da pokriju ministarstvo kapitalnih investicija, informacionog društva, ljudskih prava, te rada i socijalnog staranja. Opcija je i da budući ministar spoljnih poslova bude karijerni diplomata. U novoj izvršnoj vlasti bi se, prema načelnom dogovoru, deo mesta ostavio i za nestranačke ličnosti. U konačnoj strukturi vlada bi imala 18 resora i tri mesta potpredsednika. Podsetimo, juče je predsednik Crne Gore Milo Đukanović počeo konsultacije o mandataru za sastav nove vlade sa političkim strankama, a očekuje se da one budu nastavljene u ponedeljak. Prethodno su Demokratski front, koalicija Mir je naša nacija i Demokrate odbili razgovor sa Đukanovićem, prenosi Kurir.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare