UDARAC DIREKTNO NA PUTINA?! Novi paket sankcija cilja direktno na lidera Rusije, procurio nacrt novih kazni za ruske zvaničnike

EU se sprema da zamrzne imovinu ruskog predsednika Vladimira Putina i ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova u okviru treće runde sankcija Rusiji, piše „Fajnenšel tajms“ (FT).

Ministri spoljnih poslova planiraju da odobre paket sankcija danas popodne, zajedno sa nizom mera protiv ruskih banaka i industrije, citira list troje ljudi upoznatih s tim.

Prema procurelom nacrtu novih sankcija koje su dogovorili lideri EU, svi članovi Dume, ruskog saveta bezbednosti i svi beloruski zvaničnici u vojsci i Ministarstvu odbrane koji su „omogućili“ invaziju na Ukrajinu biće podvrgnuti zabrani putovanja i imovina se zamrzava, izveštava Daniel Bofei iz Gardijana, a prenosi Blic.

Prethodne sankcije pogodile su 351 poslanika Dume koji su podržali priznanje Rusije samoproglašenih republika u Lugansku i Donjecku.

Postoji predlog da se povećaju kriterijumi na listi za sankcionisanje pojedinaca, kao i da bi se „bolje uhvatili drugi oblici podrške režimu, uključujući oligarhe“.

Još dve banke biće pod sankcijama: Alfa banka i Otkritie.

Postoji i predlog da se ruskim državljanima zabrani novi depoziti od preko 100.000 evra u bankama EU.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare