UDARNA VEST! ZVICER UKLANJA KONKURENCIJU: U igri su tovari kokaina, ključnu ulogu ima lokalna policija!

Odbegli „kavački“ vođa Radoje Zvicer kreće se na relaciji Ekvador-Brazil-Meksiko, prema svežim informacijama stranih tajnih službi koje prenosi Srpski telegraf, gde navodno ima razgranatu mrežu saradnika s kojima lokalnim policijama šalje dojave o kretanju milionski vrednih tovara droge.

Izvor Srpskog telegrafa tvrdi da Zvicer stoji iza serije zaplena kokaina u Španiji, Hrvatskoj i drugim zemljama regiona, kao da „škaljarske“ i vođe brojčano vrlo moćne albanske mafije znaju da im upravo on zadaje ozbiljne udarce u bespoštednoj borbi na tržištu kokaina, ali i drugih narkotika.

Međutim, iza Zvicera stoji jedan od najmoćnijih meksičkih kartela u koji je uspeo da se ubaci ubrzo po dolasku u Južnu Ameriku u begu od srpske i crnogorske policije u toku akcije hapšenja Veljka Belivuka i njegovog klana, kojima je nedvosmisleno šefovao. Zviceru je krtica iz vrha crnogorske policije dojavila da je na merama i da su „spremne lisice za njega“.

U Meksiku, osim Zvicera, često borave i njegovi dugogodišnji saradnici s kojima se nalazi na nekoliko lokacija u cilju planiranja slanja pošiljki kokaina ili da osmisle zadavanje udaraca konkurenciji. 

Iz Ekvadora stiže koks u voću

Tona i 400 kilograma kokaina sakrivenog u dva kontejnera s bananama, a koji je zaplenjen u luci Bar 26. avgusta prošle godine u magacinu Budimira i Marine Krstović u Zeti stigao je iz Ekvadora. Takođe, s iste destinacije stigle su, pet meseci kasnije, u januaru ove godine, i banane s oko pola tone kokaina u crnogorsku kompaniju „Voli“. Osnovano se sumnja da iza obe pošiljke stoje klanovi i da su strane službe imale dojavu o kokainskim tovarima banana.

– Klanovi ne miruju, a ratovanje kreće od samog izvora droge i nastavlja se dalje. Izdajnika ima na svakoj strani i rade za novac jer tako sebi obezbeđuju egzistenciju, ali i lagodan život. Pripadnici su jednog klana, a rade za drugi. Mnogi kriminalci s ozbiljnim mafijaškim dosijeom pobegli su iz Srbije, Crne Gore i sa eks-Ju prostora u Južnu Ameriku, gde trguju drogom, radeći za velike klanove u kojima su ta previranja mnogo česta. S druge strane, policija i bezbednosne agencije uvek tragaju za doušnicima, koji su im velika pomoć u presecanju puteva droge. Biti doušnik je najopasnija uloga, ali interesi prevagnu i svi su toga svesni. Doušnici plate glavom kad budu otkriveni, a gleda im se kroz prste za neke stvari jer, takoreći, prodaju policiji informacije – kaže sagovornik Srpskog telegrafa koji ističe da prljavih policajaca uvek ima i u najjačim formacijama.

On ističe da uopšte nije upitna saradnja policije i mafije bilo gde u svetu, što je i dokazano otkrivanjem kriptovanih poruka koje su, na kraju krajeva, razotkrile i delovanje Belivukovog najsurovijeg klana dosad na našem podneblju.

Učili kako se ubija od meksičkih mafijaša

Ne čudi što se Radoje Zvicer povezao i s mafijom u Meksiku budući da su „kavčani“ iz Crne Gore hvalili zverska ubistva u režiji Miljkovića, Belivuka i njihovog klana, što se navodi i u optužnici srpskog TOK.

– Kako nam kažu braća iz Crne Gore: „Ovo nijesmo ni u Meksiko viđeli što vi činite tu“ – ponosno je preneo Miljković ostalim članovima klana pohvale posle ubistva Gorana Veličkovića Goksija, zadovoljan što ih Crnogorci porede sa zloglasnim meksičkim kartelima, najpoznatijim po svirepom mučenju žrtava.

NICOVIĆ: ALBANCI PREUZELI BALKAN

Marko Nicović, član svetske asocijacije šefova policija, tvrdi da je albanska mafija najmoćnija u ovom delu sveta i da zasigurno preuzima kokainske poslove od drugih mafija na Balkanu iako je pre nekoliko dana uhapšeno 45 Albanaca u više evropskih zemalja.
– Ta akcija Evropola potkrepljuje ovo što govorim. Luke u Albaniji, kao što su Drač i Valona, postale su glavne za prenos kokaina iz Južne Amerike. Pogoduje im korumpirana policija, carina i političari. Takođe, i nedostatak tehnike za otkrivanje droge i obučenost državnih službenika za to. Pre toga je albanska mafija stavila pod kontrolu i heroinski biznis, tako da Zvicer može da se koprca, ali stvari su jasne – navodi Nicović.

TRI KARTELA SE ZA SVE PITAJU

Meksički karteli dominiraju tržištem droge u Sjedinjenim Državama, ali učestvuju u kreiranju politike budući da ubijaju moćnike. Ranije je bilo više od deset jakih klanova, ali su hapšenja ključnih vođa, pogotovo u kartelima iz Tihuane i Zaliva, dovela do žestokih obračuna za kontrolu nad rutama kojima se droga krijumčari, pa su neki utihnuli i izgubili moć.
– Sinaloa je jedan od najjačih meksičkih kartela, koji je do hapšenja predvodio El Čapo, a onda ga je nasledio njegov sin Ovidio Guzman Lopez.
– Halisko nova generacija je kartel čija imovina vredi više od 20 milijardi dolara. Kartel predvodi Ruben Osegera, poznat i kao El Menčo, bivši policajac.
– Zalivski kartel kontroliše severoistok zemlje, a postao je poznat po preprodaji kokaina i marihuane u SAD, ali i još nekih narkotika. Kartel je u početku vodio Huan Garsija Abrego, prvi meksički gospodar droge koji je uvršten na FBI listu 10 najtraženijih kriminalaca. Uhvaćen je 1996. i osuđen na doživotni zatvor u SAD.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare