DANAS počinje ISPLATA od 20.000 za PENZIONERE! Evo kada počinje prijava za NOVU POMOĆ i ko IMA PRAVA da se prijavi

Korisnicima koji su pravo ostvarili zaključno sa 31. januarom ove godine, a nisu obuhvaćeni isplatom od 10. februara, pomoć će biti isplaćena jednokratno.

Za penzionere u Srbiji, njih nešto više od 1,66 miliona koliko ih ima na platnom spisku Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO), danas će početi isplata državne pomoći u iznosu od po 20.000 dinara.

Kako je ranije objašnjeno iz Fonda PIO, novac će dobiti penzioneri kojima je rešenjem o ostvarivanju prava na penziju utvrđen datum korišćenja, zaključno sa 31. januarom 2022. godine, bez obzira na datum donošenja rešenja.

Korisnicima koji su pravo ostvarili zaključno sa 31. januarom ove godine, a nisu obuhvaćeni isplatom od 10. februara, pomoć će biti isplaćena jednokratno, nakon uspostavljanja isplate penzija, objasnili su iz Fonda PIO, prenosi Telegraf.

Na sednici Vlade koja je zakazana za danas biće usvojen zakon o isplati pomoći od 100 evra za mlade.

– Mladi koji se nisu prijavili prethodni put za 100 evra, bilo da nisu želeli ili da nisu tada imali pravo, a sada ispunjavaju uslove, moći će da se prijave od 16. do 31. maja. Oni kojima je u februaru isplaćena pomoć od 100 evra neće morati ponovo da se prijavljuju. Isplata će trajati 1, 2. i 3. juna – rekao je ministar finansija Sinisa Mali.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare