UHAPŠENI ONLINE PREVARANTI! Varali ljude preko društvenih mreža

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije i PU Pirot, u saradnji sa pripadnicima PU za grad Beograd i Višim javnim tužilaštvom, Posebnim odeljenjem za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, uhapsili su G. D. (35), M. M. (31) i К. V. (26), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela prevara i falsifikovanje i zloupotreba platnih kartica, prenosi Kurir.

Zbog istih krivičnih dela biće podneta i krivična prijava u redovnom postupku protiv tridesetdvogodišnjeg muškarca. Oni se sumnjiče da su u periodu od 1. januara do 31. marta 2021. godine, preko društvenih mreža doveli u zabludu tri osobe da će zaraditi novac putem onlajn klađenja ako uplate novac na njihove naloge otvorene u jednoj kladionici.

Osumnjičeni su, kako se sumnja, iskoristili podatke sa platnih kartica oštećenih, tako što su novac prebacivali na svoje otvorene naloge u kladionici, oštetivši ih za 1.480.190 dinara. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare