DANAS POČINJE UPLATA 100 evra ZA MLADE!

Država danas kreće sa uplatom 100 evra za sve mlade koji su se prijavili za ovaj vid državne pomoći. Novac će na račune mladih početi da stiže već u jutarnjim satima, a u tri dana, zaključno sa 3. februarom, trebalo bi da budu isplaćeni svi koji su se uredno i prijavili. Na spisku je 1.019.000 mladih od 16. do 29 godina i svakom od njih država će uplatiti po tačno 11.758 dinara.

Poseban redosled isplate ne postoji i neće biti po principu ko se prvi prijavio, njemu i pare. Država će pare uplaćivati po bankama i u zavisnosti od toga će ići i isplata.

Za osam dana država će isplatiti i dodatnu pomoć na koju pravo ima 1,7 miliona penzionera. Svakom od njih na račun će 10. februara leći po 20.000 dinara.

– Isplata će biti za sve korisnike kojima je rešenjem o ostvarivanju prava utvrđen datum korišćenja zaključno sa 31. januarom 2022. godine bez obzira na datum donošenja rešenja – saopštio je Republički Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje.

„Isplata pomoći korisnicima koji su pravo ostvarili zaključno sa 31. januarom ove godine a nisu obuhvaćeni isplatom od 10. februara, biće izvršena jednokratno, nakon uspostavljanja isplate penzija“, navode iz PIO Fonda, prenosi Kurir.

Najstariji u Srbiji već su dobili i povećanje penzija i to 5,9 odsto. To u suštini znači da će prosečna penzija, koja je u decembru prošle godine bila 29.400 dinara, od januara ove godine biti uvećana za 1.700 dinara na 31.100 dinara.

Uvećane penzije od srede

Penzioneri iz kategorije samostalnih delatnosti prvi će dobiti uvećanu januarsku penziju, a isplata će početi sutra, u sredu, 2. februara.

Tada će početi isplata i onima koji primanja dobijaju preko tekućih računa i korisnicima kojima penzije stižu na kućne adrese ili ih podižu na poštanskim šalterima.

Sledeći na redu za isplatu su vojni i poljoprivredni penzioneri koji penzije dobijaju preko tekućih računa. Njima će primanja početi da pristižu 5. februara, a penzionerima ovih kategorija kojima penzije stižu na kućne adrese ili ih podižu na poštanskim šalterima, dva dana kasnije, dakle 7. februara. Kao i obično, penzije će poslednji dobiti penzioneri iz kategorije zaposlenih.

Oni koji penzije dobijaju preko tekućih računa, penzije će dobiti 9. februara, a ostali dan kasnije. Ako sada imate oko 30 do 40 godina, verovatno razmišljate o tome kolika će vam penzija biti. Izračunali smo u dinar.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare