UKINUT PRITVOR VOZAČU KOJI JE USMRTIO DEVOJČICU (11)

Vozač se u policiji branio rečima „da je devojčica istrčala iza autobusa i da ju je on udario prednjim delom vozila i oborio na kolovoz“

Vozač kamiona M. M. (34) koji je u utorak oko 16 časova usmrtio devojčicu I. T. (11) danas je saslušan u Trećem osnovnom tužilaštvu u Novom Beogradu i tada je negirao izvršenje krivičnog dela koje mu je stavljeno na teret.

On je istakao da je devojčica pretrčavala kolovoz u Ulici Dr Ivana Ribara, prilikom izlaska iz autobusa, što je utvrđeno i uvidom u pribavljene video snimke iz autobusa i sa nadzornih kamera na raskrsnici.

Radi utvrđivanja svih činjenica u daljem toku postupka obaviče se saobraćajno-tehničko vestačenje, nakon izrade izvestaja o vanredno-tehnickom pregledu vozila.

S obzirom na činjenicu da je osumnjičeni prethodno neosuđivan, da ne postoje drugi zakonski razlozi da se uputi predlog za određivanje pritvora, osumnjičenom je odlukom tužilaštva ukinuto zadržavanje.

M. M. se tereti za krivično delo – teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. 

Kako smo već pisali, vozač je nakon neseće podvrgnut akotestiranju i prisustvu opojnih  droga u organizmu. Njemu je nakon tragedije određen pritvor u trajanju od 48 sati.

Kamion je poslat na vanredni tehnički pregled koji će utvrditi ispravnost vozila, ali i niz drugih pojedinosti.

– Vozač  je na saslušanju u policiji rekao da je dete izašlo iz autobusa, da je istrčalo pred kamion i da ga je on udario prednjim delom vozila. Devojčicu je oborio na kolovoz, a lekari su mogli samo da konstatuju smrt- kaže naš izvor blizak istrazi.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare