NOVAK IPAK IGRA NA ROLAN GAROSU? ĐOKOVIĆ ĆE IPAK BEZ VAKCINE braniti TITULU u Parizu!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković po svemu sudeći ipak će moći da učestvuje na predstojećem Rolan Garosu.

Iako je prethodno bilo naglašeno da Novak Đoković neće moći da nastupi na predstojećem Rolan Garosu ukoliko ne bude primio vakcinu, to se promenilo.

Pošto je Francuska odlučila da napravi izmene u svojoj politici vezanoj za zelene sertifikate, najbolji teniser sveta sada potpada pod „izuzeće“, prenosi Kurir.

Naime, ljudi koji su u poslednjih šest meseci preboleli kovid mogu da neometano cirkulišu Francuskom, što znači da će Đoković bez problema moći da uđe u ovu zemlju, uzimajući u obzir da je dobio pozitivan test na koronu sredinom decembra.

To znači da barem do polovine juna važi njegova „propusnica“, taman dok Rolan Garos i bude potrajao u glavnom gradu Francuske. Upravo to je najnovija odluka francuske Vlade, koja je potom potvrđena u tamošnjem nacionalnom Parlamentu.

Od ponedeljka će svi sportisti morati na raspolaganju da imaju takozvani „super kovid-pasoš“, koji se dobija ukoliko su vakcinisani ili je prošlo barem 11 dana od oporavka od kovida, a ne više od šest meseci od tog termina.

Turnir u Parizu počinje 22. maja, a završava se 5. juna.

Novak je pozitivan test na koronu dobio 16. decembra, a naša zemlja ima dogovor sa Francuskom, kao i svim zemljama Evropske unije, o međusobnom priznavanju sertifikata, tako da najbolji na svetu neće morati da brine oko svog ostanka u ovoj državi do 16. juna.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare