ODREĐEN NOVI SUDIJA: Slučaj Novaka protiv vlasti Australije sudi OVAJ ČOVEK

Savezni sud u Australiji odredio je sudiju koji će voditi slučaj najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića i Vlade Australije.

„Slučaj Novaka Đoković protiv ministra za imigraciju prebačen je u Federalni sud Australije. Saslušanje je zakazano pred sudijom Dž. O‘Kalahanom, 15. januara 2022“, stoji na tviter nalogu Saveznog suda Australije, prenosi Kurir.

O Novakovoj sudbini će odlučivati Džon O’Kalahan. 

Reč je o sudiji koji je studirao na Univerzitetu u Melburnu i na čuvenom Jejlu. Između 1982. i 1983. godine bio je asistent časnom sudiji Kiliju u Federalnom sudu Australije, pre nego što se preselio u SAD, gde je bio na praksi u „Salivenu i Kromvelu“ u Njujorku, a potom i u „Vigin i Dana“ kancelariji u Konektikatu, pise Telegraf.

Za višeg savetnika suda postavljen je 2003. godine, a tokom godina bio je angažovan na mnogim slučajevima koji su se ticali korporativnog prava, zakona o trgovačkoj praksi, zakona o prihodina i franšizingu, vlasničkom kapitalu, prava na rudarstvo i energetiku, kao i ustavnog prava.

Bio je vicepredsednik viktorijanske sudske skupštine, a između 1996. i 1998. godine radio je kao gostujući profesor na školi za prava na Jejlu. Trenutno je gostujući profesor na školi za prava u Melburnu.

Kako je sudija precizirao na saslušanju, Đoković će večeras od 22 časa po srednjoevropskom vremenu, a u subotu ujutro po lokalnom vremenu u Melburnu, otići na razgovor sa imigracionim vlastima i do tada neće biti u pritvoru.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare