Novakov advokat pronašao glavnu grešku ministra koji je ukinuo vizu

Petak veče po australijskom vremenu prolazi uz novu „rundu“ suđenja Novaku Đokoviću, nakon odluke Ministra za imigracije Australije, Aleksa Hoka da mu ukine vizu za boravak uz zemlji zbog „pretnji po zdravlje i javno dobro stanovništva“.

Saslušanje pred časnim sudijem Entonijem Kelijem je u toku, a Novakov advokat, Nikolas Vud izneo je niz tvrdnji prema kojima je Aleks Hok doneo odluku koja je u potpunosti u suprotnosti sa razlozima koje je iznela granična policija.

– Delegat je rekao da Đoković može da zarazi druge ljude, jer nije vakcinisan. On gleda na ovaj slučaj i uzima u obzir svaku prethodnu činjenicu koja je bila vezana za Novaka, da svakako predstavlja rizik za ostale. Gospodin Đoković ima medicinski razlog da se ne vakciniše i dobrog je vladanja.

Ono što je zanimljivo jeste da je advokat Đokovića istakao da bi Hokova odluka da Novak ostane dovela do „uzbuđenja u antivakserskoj zajednici“.

– On bi mogao da ostane u Melburnu i izazove uzbuđenje među antivakserima, a sa druge strane mogao je da samo ukloni iz zemlje čoveka koji se dobro vlada, ali ima medicinsko izuzeće.

Prema dodatku advokata Vuda, kako prenosi Telegraf, u kojem kaže da postoji očigledna greška u rečima i stavu Aleksa Hoka da bi ostanak Đokovića mogao da izazove „uzbuđenje antivaksera“ i da to nema ama baš nikakvo utemeljenje.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare