Proširena istraga oko Đokovićeve dokumentacije: Jedan od glavnih problema je i PCR test

Sreda je dan kada je trebalo da bude doneta konačna odluka o tome da li će Novaku Đokoviću biti omogućen nastup na Australijan openu, ali to se neće desiti jer će istraga o dokumentima koje je priložio srpski teniser biti proširena i nastavljena.

Kako su preneli mediji „The Age“ i „Sydney Morning Herald“, istraga protiv Đokovića dodatno širi kako bi uključila i njegovo kršenje uslova izolacije u Srbiji, kao i netačne tvrdnje u obrascu za prijavu putovanja i nedoslednosti u datumu njegovog testa na korona virus, prenosi Telegraf.

Kao jedna od ključnih grešaka, prema informacijama koje stižu iz Australije, navodi se to što nije prijavljeno da je Novak Đoković boravio u Španiji. Đoković je u saopštenju na svom Instagramu rekao da je to plod administrativne greške, koja je bila nenamerna i koju je načinio njegov tim.

Đoković je u objavi na Instagramu takođe priznao grešku što je dao intervju za „L’Ekip“ dan nakon dobijanja pozitivnog testa, za koji je istakao da je dobio 17. decembra. Australijanci navode da je i to ozbiljan problem, pošto se u dokumentima koje je Novakov tim priložio navodi da je on dobio pozitivan nalaz 16. decembra.

Pod istragom će se naći i pitanje o tome da li je Đokovićev pozitivan rezultat izmanipulisan nakon što su se pojavile različite informacije oko vremena rezultata PCR testa.

– U svojoj izjavi pod zakletvom, Đoković je rekao da je ‘testiran i dijagnostifikovan’ 16. decembra. Ministarstvo unutrašnjih poslova sada ispituje ovo nepoklapanje informacija, a kazna za davanje lažnih dokaza prema Zakonu o zločinima je kazna zatvora od pet godina – navodi „The Age“.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare