UŽIVO SUĐENJE VEKA: Dok Novak čeka presudu ovo su detalji suđenja koje je više puta prekidano. Da li će presuda biti izrečena u najavljenom terminu?!

Celu noć traje suđenje Novaku Đokoviću u Melburnu, a konačnu odluku suda očekujemo u jutaranjim časova ukoliko ne bude odlaganja za sutra.

Nik Vud i Pol Holdenson su dva advokata koja svim silama brane Đokovića.

Sudija Entoni Keli je glavni na današnjem procesu. U pitanju je čovek koji ima veliku reputaciju u tamošnjoj javnosti. Važi za poštenu i pravičnu osobu. Do sada je imao jako dobar odnos prema Đokoviću.

Suđenje je ponovo prekinuto, ovaj put iz tehničkih razloga. Produžetak boravka za Novaka u Australiji koji je isticao 06.00! Sudija mu je produžio boravak do 10.00 i ujedno insistirao da dođe na suđenje. Nove informacije iz Australije govore da će se, ipak, sve završiti danas.

Advokati Novaka Đokovića su tokom suđenja otkrili neverovante detalj torture kroz koju je prolazio najbolji teniser sveta.

Novak Đoković je prolazio kroz pravi pakao na aerodromu u Melburnu, a njegove muke konačno su ugledale svetlost dana.

Nikolas Vud otkrio je da je viza srpskog tenisera poništena u 7.29 časova, a da je on o tome obavešten u 7.42.  Ranije je sudija konstatovao da je Đokoviću oduzet telefon odmah po sletanju, u 4 sata i da zato praktično od ponoći do oduzimanja vize nije mogao da komunicira sa advokatima, Teniskim savezom Australije i sa bilo kim sa kojim bi mogao da pronađe rešenje.

– Molim vas nemojte da mi otkažete vizu. Ispoštovao sam sva pravila, imam sva dokumenta koja su od mene zahtevali. Ovde sam na određeno vreme, da bih se takmičio na turniru i to mi je rečeno – rekao im je Novak.  Posle svega  delegat koji odobrava vizu nije reagovao na molbu gospodina Đokovića. Da je saslušao, mogao je da vide da postoje drugačije okolnosti i zbog toga sada postoje ove pravne posledice – izjavio je branioc Novaka Đokovića i dodao:

– Ako ga deportuju, može da dobije kaznu od tri godine ulaska u Australiju. Gospodin Đoković je zbog toga molio delegata da mu ne ukine vizu.

Ceo transkript, koji je u žalbi, se nalazio na snimaču govora koji je korišćen, prenosi Republika.

– Snimač govora je korišćen periodično, odnosno nije korišćen tokom svih razgovora sa delegatima. Zahvaljujući tom snimaču govora mi imamo ovaj transkript ovde –  rekao je Vud i dodao: 

– Kada je isključen snimač govora, tada su mu delegati rekli da nema potrebe da traži pravne savete od advokata. Novak je sve vreme tražio samo više vremena da priča sa advokatima, jer su mu govorili o otkazivanju vize. Rekli su mu da će sačekati, pa su mu onda ponovo sugerisali da ne čeka, da sledi smena na aeodromu i da je za njega bolje da ne čeka.Transkript sa aerodroma pokazuje da mu je uskraćeno vreme da razgovara sa advokatima ujutro pre nego što mu je ukinuta viza.

Protesti na ulicama Melburna u znak protesta i podrške Novaku i dalje traju.


UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare