Procurilo pismo direktora Australijan Opena: Još pre mesec dana znao da Novak NEĆE MOĆI DA IGRA!

Novak Đoković je centralna tema u svim svetskim medijima, a britanski Dejli Mejl je objavio ovog popodneva vrlo zanimljive detalje iz pisma koje je federalni ministar zdravlja Austalije poslao Teniskom savezu i organizatorima Australijan opena.

U tom mejlu jasno piše da preležana kovid infekcija nije dovoljna da bi teniseri dobili izuzeće od vakcinacije, što je naparavilo problem Novaku Đokoviću i sprečilo njegov ulazak u zemlju.

Najbolji teniser sveta je u sredu kasno uveče stigao u Melburn kako bi branio šampionsku titulu, ali su ga na ulazu u zemlju zaustavili sa tvrdnjom da njegovo medicinsko izuzeće nije odobreno, iako je ranije dobio garancije od organizatora i prošao dva panela.

Pismo koje je ministar Greg Hant poslao izvršnom direktoru Australijan opena Krejgu Tiliju krajem novembra isplivalo je u javnost i ono pokazuje da su organizatori na vreme upozoreni da igrači neće moći da uđu u zemlju iako su nedavno preležali korona virus.

– Pogranične snage Australije savetuju ljude da budu potpuno vakcinisani, kao što preporučuje ATAGI (nacionalno telo za vakcine) kako bi mogli da uđu u zemlju slobodno i bez karantina – navodi se u pismu i nastavlja:

– Što se tiče vašeg konkretnog pitanja, mogu da potvrdim da osobe koje su imale koronu u proteklih šest meseci i žele da dođu u Australiju sa drugih kontinenata, ali nisu primili dve doze u našoj zemlji odobrene vakcine, neće se smatrati potpuno vakcinisanim – upozorio je Hant, a prenosi Kurir.

Ovo pismo, podvlači Dejli Mejl, ujedno je trebalo da na vreme omogući Australijan openu da obavesti i Đokovića i ostale tenisere koji nameravaju da dođu na Australijan open nevakcinisani, da bi mogli da imaju probleme na ulazu u zemlju.

Prema njihovim navodima, Đoković je bio ubeđen da će potvrda da je imao koronu u proteklih šest meseci biti dovoljna da uđe u Australiju bez vakcine, ali, kao što smo videli, to se nije dogodilo.

Da li su Krejg Tili i rukovodstvo Australijan opena predočili sve ovo Novaku na vreme, ostaje nedoumica. Sigurno je samo da je imidžu najboljeg tenisera sveta nanesena poprilična šteta.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare