ZAVRŠENO SASLUŠANJE BELIVUKA I MILJKOVIĆA: Vođe kriminalne grupe NEGIRALI DA SU PRALI NOVAC

Veljko Belivuk i Marko Miljković, vođe organizovane kriminalne grupe negirali su danas na saslušanju u Tužilaštvu za organizovani kriminal pranje novca, koji potiče iz delatnosti njihove kriminalne grupe.

– Oni su izneli odbranu i negirali su izvršenje krivičnog dela pranje novca koje im se stavlja na teret. Oni su rekli su da će u daljem toku postupka dostaviti svu dokumenaciju i pokazati da nisu izvršili krivično delo – rekao je njihov branilac Dejan Lazarević posle saslušanja.

Danas je saslušan i Filip Ivanovski, koji je takođe negirao krivicu za pranje novca. Prošle sedmice Tužilaštvo je pokrenulo novu istragu protiv njih trojice i njihovih žena, kao i Belivukove tašte zbog sumnje da su prali novac.

Posle saslušanja Bojana Belivuk i Tanja Miljković su puštene da se brane sa slobode. Ovo je treća istraga ovog tužilaštva koja se vodi protiv vođa ove kriminalne grupe.

Pored Belikuka, Miljkovića i Filipovskog naredbom o sprovođenju istrage obihvaćene su Bojana Belivuk, Tanja Miljković, Snežana Ð. i Marije M. zbog sumnje da su izvršile krivično delo pranje novca u produženom trajanju.

Sumnja se da su one na svoje ime kupovale nepokretnosti i vrednije pokretne stvari od novca koji, kako se se sumnja, potiče iz delatnosti organizovane kriminalne grupe koju su organizovali Veljko Belivuk i Marko Miljković.

U saopštenju MUP-a se precizira da se one terete da su, od 2015. do početka 2021. godine, više od milion evra koji potiču iz kriminalnih delatnosti Belivuka, Miljkovića i drugih pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe, plasirale u legalne tokove.

Sumnja se da su oni novac uplaćivale na više bankarskih računa i kupovale stanove na teritoriji Pančeva i Beograda koji su se vodili na imena drugih osoba koje su sa njima bile povezane.

Uhapšene su 9. decembra ujutru, a nakon saslušanja su puštene da se brane sa slobode. Protiv Belivuka, Miljkovića i još 28 osumnjičenih priapdnika njihove grupe podignita je optužnica za niz krivičnih dela , među kojima i pet ubistava. U oktobru je protiv vođa grupe Belivuka i Miljkovića pokrenuta nova istraga zbog još jednog ubistva.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare