AKO STE VAKCINISANI SA 2 DOZE I IMATE OVAJ SIMPTOM, OBAVEZNO SE TESTIRAJTE! Otkriveno koje simptome imaju nevakcinisane, a koje vakcinisane osobe

Od kako se pojavio, korona virus neprekidno mutira. Sa promenom samogo virusa, menjaju se i simptomi koje imaju zaraženi, a još jedan faktor koji utiče na pokazatelji zaraze su vakcine. 

I dok je na samom početku pandemije, gubitak čula mirisa bio jedan od glavnih simptoma korone, sada se on nalazi tek na 9. mestu po učestalosti. 

Na osnovu nedavnog istraživanja, utvrđeno je da na to koje će simptome imati, utiče i činjenice da li su ljudi vakcinisani, da li su preležali koronu i da li su primili jednu ili dve doze cepiva.

Rezultati su pokazali sledeće:

SIMPTOMI KOJE IMAJU NEVAKCINISANI

– glavobolja

– upaljeno grlo

– zapušen nos

– groznica

– stalni kašalj

U rezultatima istraživanja navodi se da su simptomi onih koji su primili samo jednu dozu vakcine slični onima koje imaju nevakcinisane, zaražene osobe.

SIMPTOMI KOJE IMAJU VAKCINISANI JEDNOM DOZOM

– glavobolja

– zapušen nos

– upaljeno grlo

-kijanje

– uporan kašalj

Kao što se može videti, jedan od prvih simptoma korone, koji je uočen na početku pandemije i dalje spada u top pet, ali je ispod kijanja i zapušenog nosa, za koje se ranije mislilo da nisu povezani sa koronom.

Kod onih koji su primili dve doze vakcine, kašalj potpuno nestaje, kažu istraživači.

SIMPTOMI KOJE IMAJU VAKCINISANI SA 2 DOZE

– glavobolja

– kijanje

– upaljeno grlo

– gubitak mirisa

Kod kompletno vakcinisanih osoba, u većini slučajeva, ovi simptomi traju kratko, što pokazuje delotvornost vakcina.

– Ako ste vakcinisani i počnete da kijate mnogo bez razloga, treba da se testirate na koronu, posebno ako živite sa ljudima koji su u rizičnim grupama – stoji u studiji.

UDARNA VEST.rs (Informer)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare