Predsednik Vučić je prisustvovao obuci jedinica Rečne flotile u Šapcu. Evo šta je rekao za Legiju

Predsednik Aleksandar Vučić je prisustvovao obuci jedinica Rečne flotile i obišao taktičko-tehnički zbor sredstava naoružanja i vojne opreme Kopnene vojske u vojnom kompleksu „Mačvanski partizanski odred“ u Šapcu.

– Danas prisustvujem obuci jedinica Rečne flotile i taktičko-tehničkom zboru sredstava naoružanja i vojne opreme Kopnene vojske u vojnom kompleksu „Mačvanski partizanski odred“ u Šapcu – napisao je predsednik na Instagramu. 

Predsednik Vučić poručio je danas, nakon prikaza obuke Rečne flotile na Savi kod Šapca, da će država dodatno opremati i modernizovati Rečnu flotilu i nabavljati nove čamce i brodove sa niskim gazom kako bi mogli da se koriste i na drugim rekama, a ne samo na Savi i Dunavu.

Prikaz obuke Rečne flotile je izveden u vojnom kompleksu „Mačvanski partizanski odred“, a Vučić je rekao da je sve realizovano na izuzetan način, iako su bili komplikovani uslovi.

Vojska Srbije obeležava 16. novembar kao Dan vida Kopnene vojske i Dan roda pešadija u sećanje na početak Kolubarske bitke i predsednik je čestitao pripadnicima vojske taj praznik.

Vučić je rekao da će se za Rečnu flotilu nabavljati sonari, ali da će se uvesti i korišćenje dronova i drugo.

Kada je reč o nabavci novih čamaca i brodova sa niskim gazom, kaže da je cilj da mogu da se koriste vojna plovila ne samo na Dunavu i Savi već i na sve tri Morave, Tisi i Drini.

– Mnogo toga stiže do kraja godine za Kopnenu vojsku stiže do kraja godine i verujem da će svi biti zadovoljni – naglasio je on i dodao da država ulaže u vojsku više nego ikad, u opremu i naoružanje.

Istakao je da su, ipak, najveća snaga naše vojske ljudi koji se svakoga dana uvežabavaju kako bi u svakom trenutku mogli da odbrane zemlju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitato je svim pripadnicima Kopnene vojske 16. novembar – Dan Kopnene vojske.

– Čestitam vam praznik, uveren da ćete i u narednom periodu, uz modernizaciju i osavremenjivanje jedinica svoga vida, nastaviti da profesionalno i kvalitetno ispunjavate postavljene zadatke – navodi se u čestitki predsednika Vučića.

Taktičko-tehnički zbor 

Na taktičko-tehničkom zboru angažovano je više od 120 pripadnika Kopnene vojske i prikazano više od 60 najmodernijih sredstava naoružanja i vojne opreme, među kojima su modernizovabi tenkovi M-84 i M-72, samohodna top- haubica 155 mm „nora B-52 M15“, top haubica 152 mm M-84 „nora A“, oklopno borbeno vozilo „lazar 3“, samohodna haubica 122 mm „Gvozdika“, lanser raketa 128 mm M 77 „oganj“…

Vojnici ukrcani na rečne višenamenske brodove osposobljavaju se za dužnosti brodskih artiljeraca i signalista, a težište obuke je na realizaciji praktičnih oblika nastave u plovidbi.

Rečna flotila je taktička jedinica Kopnene vojske namenjena za izvođenje borbenih i neborbenih aktivnosti, pokreta i drugih akcija na i u zahvatu reka, plovnih kanala i jezera, samostalno i u sadejstvu sa drugim snagama odbrane Republike Srbije.

Organizacija po kojoj su objedinjene rečne, amfibijske i pontonirske jedinice omogućava brzo reagovanje u spasavanju ljudi, materijalnih dobara i pružanju pomoći u slučaju elementarnih nepogoda ili dr ugih tehničko-tehnoloških opasnosti i nesreća na i u zahvatu vodnih puteva.

Vežbi prisustvuju potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

– Ponosni na našu vojsku! Hvala vam za vašu bezgraničnu ljubav prema otadžbini – napisao je predsednik.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon obilaska obuke jedinice Rečne flotile je rekao da od 2012. godine sluša gluposti kako će Milorad Ulemek Legija biti pušten na slobodu.

– Svaka tri meseca kada ne znaju šta da rade, oni kažu – eno ga Legija na slobodi. Svaka tri meseca slušate te gluposti. Svaka tri meseca njihove novine to pišu – poručio je Vučić.

Predsednik je objasnio da priču o puštanju Legije na slobodu forsiraju mediji pod kontrolom tajkuna koji nemaju šta da ponude Srbiji.


– Ono čime se ponosim je strahovit napredak Srbije, a to ste mogli da čujete od svetskih predstavnika, Svetske banke… Mi gradimo puteve, videćete radnike koji rade na mostu preko Save, i to su teme koje mene zanimaju! – naveo je Vučić.



UDARNA VEST.rs (Informer/Republika/Instagram)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare